Datavernietiging
Bescherm je gevoelige informatie
Data is als het porselein van de 21ste eeuw: Waardevol, en je dient er voorzichtig mee om te springen. Met onze expertise zorgen we voor veilige, betrouwbare en gecertificeerde vernietiging. Als organisatie beheer en bezit je vandaag een schat aan data. Vertrouwelijke en gevoelige bedrijfsgegevens zitten verspreid over verschillende toestellen. Denk maar aan harde schijven, pc's, laptops, servers, smartphones, en tablets. Maar ook toestellen waar men niet direct aan zou denken bezitten data: kopieerapparaten, printers, digitale camera's,… Wat te doen met deze toestellen en de opgeslagen data wanneer deze aan vervanging toe zijn? Hoe kun je er zeker van zijn dat er geen datalek ontstaat met gevoelige informatie via je IT-materiaal?
Softwarematige of mechanische datavernietiging
Out of Use biedt bedrijven een gegarandeerde en gecertificeerde vernietiging van deze data. Dit kan zowel softwarematig als mechanisch gebeuren, en hangt simpelweg af van wat jij als klant verkiest. In geval van softwarematige vernietiging wordt alle data gewist, maar blijft de hardware zelf intact. Hierdoor blijft het toestel herbruikbaar en kan het een tweede leven krijgen met een volledig leeg geheugen. In geval van mechanische vernietiging wordt de hardware zelf onbruikbaar gemaakt en is een tweede leven uitgesloten.
Belangrijk om weten is dat deze datavernietiging verloopt volgens een volledig naspeurbaar proces: van het veilig en vertrouwelijk inzamelen van de toestellen, tot de daadwerkelijke datavernietiging en Weeelabex-gecertificeerde recyclage van de datadragers. Na vernietiging bezorgt Out of Use jou een datavernietigingscertificaat zodat je 100% zeker bent van de veilige verwerking van je gegevens. Als milieubedrijf en circulaire dienstverlener ben je tevens verzekerd van een milieubewuste verwerking van de toestellen.
Omdat we alle risico’s wilden uitsluiten, kozen we voor een datavernietiging op onze eigen locatie. De harde schijven worden door de shredder fijngemalen tot kleine stukjes van maximum 300 vierkante millimeter. Het vernietigingscertificaat geeft ons steeds een geldig bewijs van de datavernietiging. Als erkend recyclagebedrijf zorgt Out Of Use bovendien voor een correcte recyclage van onze hardware conform de WEEE-richtlijn 2012/19/EU en de Waste Framework Directive 2008/98/EC.
We werken samen met Out of Use voor meerdere opdrachten inzake hergebruik en recycling, zoals de ontmanteling van taperobots, vernietiging van harde schijven, enz. Voor elke datavernietiging ontvangen we een certificaat van Out of Use dat de vernietiging van alle aanwezige data garandeert. Dit is cruciaal voor de naleving van de nieuwe privacywetgeving GDPR (General Data Protection Regulation). De samenwerking met Out of Use ondersteunt onze sociale visie op het gebied van circulair ondernemerschap. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van het bedrijfsplan hier bij Simac.
Omdat we alle risico’s wilden uitsluiten, kozen we voor een datavernietiging in ons datacenter. De harde schijven werden door de shredder fijngemalen tot kleine stukjes van maximum 300 vierkante millimeter en de datatapes werden gedegaussed met een magnetisch veld van 10000 Gauss. Out Of Use kwam hiervoor enkele dagen ter plaatse zodat we getuige konden zijn van de vernietiging. De serienummers werden geregistreerd om vervolgens op een vernietigingscertificaat vermeld te worden. Dit maakt dat we steeds een geldig bewijs van de datavernietiging kunnen voorleggen.
CASE: Out of Use vernietigt data van UZ GENT
Lees in dit artikel waarom UZ Gent koos voor de on-site datavernietigingsdiensten van Out of Use.
Wil je jouw data betrouwbaar laten vernietigen?