Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
Out of Use - datadestruction

Bescherm je gevoelige informatie

Als organisatie beheer en bezit je vandaag een schat aan data. Vertrouwelijke en gevoelige bedrijfsgegevens zitten verspreid over verschillende toestellen. Denk maar aan pc's, laptops, servers, smartphones, en tablets. Maar ook toestellen waar men niet direct aan zou denken bezitten data: kopieerapparaten, printers, digitale camera's,… Wat te doen met deze toestellen en de opgeslagen data wanneer deze aan vervanging toe zijn? Hoe kun je er zeker van zijn dat er geen datalek ontstaat met gevoelige informatie via je IT-materiaal?

Out of Use biedt bedrijven een gegarandeerde en gecertificeerde vernietiging van deze data. Dit kan zowel softwarematig als mechanisch gebeuren, en hangt simpelweg af van wat jij als klant verkiest. In geval van softwarematige vernietiging wordt alle data gewist, maar blijft de hardware zelf intact. Hierdoor blijft het toestel herbruikbaar en kan het een tweede leven krijgen met een volledig leeg geheugen. In geval van mechanische vernietiging wordt de hardware zelf onbruikbaar gemaakt en is een tweede leven uitgesloten. Hoe gaat dit dan is zijn werk? Onderaan deze pagina lees je er alles over!

Belangrijk om weten is dat deze datavernietiging verloopt volgens een volledig naspeurbaar proces: van het veilig en vertrouwelijk inzamelen van de toestellen, tot de daadwerkelijke datavernietiging en Weeelabex-gecertificeerde recyclage van de datadragers. Na vernietiging bezorgt Out of Use jou een datavernietigingscertificaat zodat je 100% zeker bent van de veilige verwerking van je gegevens. Als milieubedrijf en circulaire dienstverlener ben je tevens verzekerd van een milieubewuste verwerking van de toestellen.

Jouw voordelen

Datavernietiging

Absolute zekerheid wat betreft vernietiging

We bieden vernietigingsmethodes van veiligheidsniveau 2 tot 5 waarbij het technisch onmogelijk is om gegevens te reproduceren. Dit volgens de officiële en strenge normering DIN66399 voor het vernietigen van papier, harde schijven en andere datadragers.

Certificaat van vernietiging

Een transparant vernietigingscertificaat 

Na de vernietiging ontvang je een certificaat van datavernietiging. Hierop staat het aantal datadragers vermeld, en dit kan op simpele vraag aangevuld worden met serienummers en foto's. Bij de datawiping ontvang je een data erasure rapport. Als afvalverwerker kunnen we ook een milieucertificaat voorzien.

Data wiping

Verschillende datadragers komen in aanmerking

We vernietigen jouw data op meerdere types van elektronische datadragers, gaande van hard disks, tapes, SSD, smartphones, CD, USB. Indien mogelijk kunnen we de serienummers inscannen voor vermelding op het vernietigingscertificaat of maken we foto’s van de datadragers.

Datavernietiging Out of Use

On site op jouw locatie of in ons atelier

Wil je dat de toestellen jouw bedrijf niet verlaten? Kies dan voor een on site vernietiging. In dat geval komen we met onze mobiele shredder of degausser naar jouw bedrijf. De vernietiging gebeurt op jouw terrein terwijl je er zelf op kan toezien.

Safe & secure Box

Beveiligd en verzegeld transport mogelijk

Afhankelijk van de hoeveelheid, bieden we transportmogelijkheden in een gesloten rolcontainer met hangslot of uitgevoerd met een verzegelde vrachtwagen van Out of Use. Voor kleinere datadragers met gevoelige informatie kan je gebruik maken van onze Safe & Secure boxen die vervoerd worden door onze partner Seris Security. 

Lees hier meer over de Safe & Secure Box
shredded discs

Zowel softwarematige als fysieke vernietiging

Wij bieden meerdere vernietigingsmethodes aan zodat uw wensen volledig vervuld worden: datawiping (conform ADISA-norm met Blancco software), mechanisch perforeren (conform DIN66399 klasse H2), degaussing (demagnetiseren), en meerdere niveaus van shredding (conform DIN66399 klasse H4/T3 en H5/T4). Jij beslist en wij zorgen voor de professionele uitvoering.

datavernietiging

Een sluitend contract conform GDPR

Conform de GDPR-regelgeving treedt Out Of Use op als jouw processor voor datavernietiging. In het contract staan de verantwoordelijkheden en ook de aansprakelijkheid voor datalekken duidelijk omschreven. We voorzien 3 mogelijke levels van vernietiging. Ontdek hier meer :

Ontdek meer

Een betrouwbare vernietiging van jouw data