Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
Out of use - reuse

Geef een tweede leven aan je afgedankte toestellen

De technologie ontwikkelt aan een razendsnel tempo. Apparaten breiden uit en bieden almaar meer mogelijkheden. Als bedrijf wil je jouw medewerkers met de beste apparatuur laten werken. Maar wat doe je dan met afgedankte toestellen waarvan de technische levensduur nog niet is verstreken? Door ze bij Out Of Use aan te bieden voor hergebruik vermijd je een onnodige recyclage en bespaar je een enorme CO2-uitstoot.

Op dit moment is de ICT-sector verantwoordelijk voor naar schatting drie tot zes procent van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen. Dit is evenveel als de cementindustrie en de chemische industrie samen. Als de huidige groei doorzet, is de ICT-uitstoot in 2040 gestegen tot veertien procent. Recyclage dient pas te gebeuren als we elk  product ten volle hebben benut. Dat is onze visie.

Wil je ons helpen om deze nieuwe norm te creƫren in onze maatschappij? Zeer goed! Geef je oude toestellen op voor hergebruik en draag zelf actief bij aan deze duurzame omslag. Bovendien kan je overwegen zelf ook gerefurbished elektronicamateriaal aan te schaffen. Dit levert je organisatie een aanzienlijke kostenbesparing op, zonder substantieel in te boeten aan functionaliteit of kwaliteit. Bovendien bespaar je tot wel 99% CO2-uitstoot ten opzichte van het aanschaffen van een nieuw toestel.

Benieuwd naar de CO2-besparing die hergebruik oplevert? Probeer dan snel onze eenvoudige CO2-calculator uit!

Ben je mee met dit verhaal en wil je jouw toestellen aanbieden voor hergebruik? Prima! Contacteer ons dan even en we leggen je haarfijn uit wat de vervolgstappen zijn.

Het is bovendien ook mogelijk jouw apparatuur opnieuw in te zetten in je eigen organisatie, te verkopen aan medewerkers of te doneren aan een goed doel. Bekijk hiervoor zeker onze duurzame oplossingen.

Contacteer ons en we bespreken graag de mogelijkheden.

2600 copiers voor hergebruik dankzij SPIE

SPIE vermijdt tonnen aan CO2-uitstoot dankzij samenwerking met Out of Use. Ontdek hoe wij dit aanpakken.

Lees meer

Toestellen aanbieden voor hergebruik?