Overslaan en naar de inhoud gaan
1

U zoekt een makkelijke, veilige en duurzame oplossing voor bijvoorbeeld:

  • de ophaling van verouderd IT-materiaal
  • de demontage van uw serverroom
  • de vernietiging van een batch producten (al dan niet onder douanetoezicht)
2

U contacteert Out of Use en wij zorgen voor een spoedige ophaling en/of verwerking.

Van enkele pc's tot de demontage van grote server rooms: Out of Use zorgt er voor dat u snel geholpen bent, en doet dit met de hoogste veiligheids- en milieunormen.

3

Na ontvangst van de materialen wordt mits uw goedkeuring gekeken of deze in aanmerking komen voor hergebruik.

Indien niet wordt het materiaal vakkundig ontmanteld en ontdaan van gevaarlijke stoffen. Deze primaire materialen worden gerecycleerd tot secundaire grondstoffen.

4

De materialen die herbruikbaar zijn, worden klaar gemaakt voor een tweede leven:

Allereerst wordt data op datadragers met 'best-in-class' software verwijderd van het toestel. Vervolgens worden deze toestellen getest, hersteld, en proper gemaakt voor hun tweede leven.

5

Out of Use bezorgt u een transparant overzicht van de verwerkte materialen.

Dit kan met datavernietigingscertificaat en indexering van de toestellen indien gewenst. Bovendien vergoedt Out of Use u voor de aangeleverde materialen, waarbij u steeds kan kiezen de vergoeding te doneren voor Mens of Natuur (zie 'duurzame oplossingen' pagina).

Voor welke apparaten kan je bij ons terecht?

 

Alle soorten elektrische en elektronische materialen, en dat zijn er best veel, denk maar aan: IT-materiaal (laptops, monitors, toetsenborden, printers, servers, ...), gsm's & tablets, huishoudapparaten, batterijen en nog veel meer. 

 

Maar we passen ons circulair verhaal ook toe op de autosector; zo kan u bij ons ook terecht met batterijen van elektrische voertuigen, gordelspanners, en airbags. Meer informatie vind je in onze acceptatievoorwaarden

In welke recipiënten kunnen jouw toestellen worden opgehaald?

Iedere klant heeft andere wensen en noden. Om jou het zo gemakkelijk mogelijk te maken bieden wij verschillende recipiënten aan waarmee we jouw apparaten kunnen ophalen. Op deze foto zie je bijvoorbeeld een medewerker van ons bij een rolcontainer.

 

Zo een container is ideaal voor verouderd IT- Materiaal (servers, printers, toetsenborden, muizen, schermen, ...) In deze lijst vind je al onze recipiënten die wij aanbieden. Voor extra informatie kan je ons altijd contacteren.

Benieuwd naar onze diensten?