Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
Out of Use - Recycling

Waarom recycleren?

We zijn met steeds meer mensen op deze aarde, en consumeren met zijn allen steeds meer. Dit is onhoudbaar indien we niet omschakelen van een wegwerpmaatschappij naar een circulaire maatschappij waarbij we volop inzetten op het recupereren van gebruikte materialen.

 

Liggen er in jouw bedrijf of organisatie nog een hoop oude of kapotte elektrische of elektronische apparaten? Deze toestellen bevatten zeldzame aardmetalen zoals goud, zilver, koper, nikkel, palladium,…

 

Dit zijn vandaag de dag broodnodige grondstoffen in de wereld. Volgens het concept van 'urban mining', vormen deze toestellen een hedendaagse bron ('mijn') om deze grondstoffen te recupereren.

 

Wist je dat elektronisch afval maar liefst 50 keer meer waardevolle metalen en mineralen bevat dan ertsen gedolven via mijnbouw? De schaarste aan natuurlijke rijkdommen in België en bij uitbreiding Europa, onderstreept het belang van 'urban mining' bovendien eveneens.

Waarom Out of Use?

Zoek je een betrouwbare partner voor de correcte recyclage van jouw materialen die je bovendien een eerlijke recyclagevergoeding in return biedt? Dan ben je bij Out of Use aan het juiste adres :) We hebben een jarenlange expertise en track record, en kunnen alle nodige vergunningen en kwaliteitslabels voorleggen.

 

Zo is Out Of Use een erkende partner van Recupel voor de B2B-markt, als charter-ophaler en verwerker van AEEA. We hebben een milieuvergunning klasse 1 voor de verwerking van AEEA, verleend door de Bestendige Deputatie van de provincie Limburg. Wij voldoen dus aan alle voorwaarden die gesteld zijn in de VLAREM wetgeving. Voor de fijnproevers: Ons erkenningsnummer bij OVAM is 102070, en deze blijft geldig tot 28/05/2025 ;). 

 

Sinds maart 2018 bezit Out Of Use bovendien het WEEELABEX-certificaat (Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence). We waren hiermee de eerste Belgische, enkel B2B gerichte, recycler die dit belangrijke certificaat kan voorleggen. 

 

“Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence”, kortweg WEEELABEX, is ontwikkeld door de verwerkers en producenten op Europees vlak. Het charter beschrijft de procedures voor de recycling, verwerking en bewerking van AEEA. De Europese richtlijn 2002/96/EC vraagt een nauwkeurige beschrijving van het begrip “passende verwerking”. WEEELABEX is hierop het antwoord van de industrie.

Je oude apparaten worden nieuwe grondstoffen

Benieuwd naar ons recyclingpercentage? Uit 100% elektrisch en elektronisch afval recupereren wij maar liefst 89,96% secundaire grondstoffen. Daarnaast wordt 4% verbrand met energierecuperatie waardoor de recovery rate 93,96% bedraagt. Deze cijfers volgen we van nabij op, en trachten we jaar na jaar verder te verbeteren.

Wanneer je beroep doet op onze diensten bezorgen we jouw op eenvoudig verzoek graag een erkend verwerkingsattest voor uw afvalstoffenregister

PCB out of use
kabels out of use
ventilator out of use

Apparaten laten ophalen en recycleren?