Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
Out of Use - Recycling

Waarom recycleren?

We zijn met steeds meer mensen op deze aarde, en consumeren met zijn allen steeds meer. Dit is onhoudbaar indien we niet omschakelen van een wegwerpmaatschappij naar een circulaire maatschappij waarbij we volop inzetten op het recupereren van gebruikte materialen.

 

Liggen er in jouw bedrijf of organisatie nog een hoop oude of kapotte elektrische of elektronische apparaten? Deze toestellen bevatten zeldzame aardmetalen zoals goud, zilver, koper, nikkel, palladium,…

 

Dit zijn vandaag de dag broodnodige grondstoffen in de wereld. Volgens het concept van 'urban mining', vormen deze toestellen een hedendaagse bron ('mijn') om deze grondstoffen te recupereren.

 

Wist je dat elektronisch afval maar liefst 50 keer meer waardevolle metalen en mineralen bevat dan ertsen gedolven via mijnbouw? De schaarste aan natuurlijke rijkdommen in België en bij uitbreiding Europa, onderstreept het belang van 'urban mining' bovendien eveneens.

Waarom Out of Use?

Uit 100% elektrisch en elektronisch afval recupereren wij maar liefst 89,96% secundaire grondstoffen. Daarnaast wordt 4% verbrand met energierecuperatie waardoor de recovery rate 93,96% bedraagt. Deze cijfers volgen we van nabij op, en trachten we jaar na jaar verder te verbeteren.

 

Wanneer je beroep doet op onze diensten bezorgen we jouw op eenvoudig verzoek graag een erkend verwerkingsattest voor uw afvalstoffenregister.. We hebben ook een jarenlange expertise en track record, en kunnen alle nodige vergunningen en kwaliteitslabels voorleggen.

 

Zo is Out Of Use een erkende partner van Recupel voor de B2B-markt, als charter-ophaler en verwerker van AEEA. We hebben een milieuvergunning klasse 1 voor de verwerking van AEEA, verleend door de Bestendige Deputatie van de provincie Limburg. Wij voldoen dus aan alle voorwaarden die gesteld zijn in de VLAREM wetgeving. Voor de fijnproevers: Ons erkenningsnummer bij OVAM is 102070, en deze blijft geldig tot 28/05/2025 ;). 

 

Sinds maart 2018 bezit Out Of Use bovendien het WEEELABEX-certificaat (Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence). We waren hiermee de eerste Belgische, enkel B2B gerichte, recycler die dit belangrijke certificaat kan voorleggen.

Bij Fujitsu staan 'corporate responsibility' en 'environment' hoog op de agenda. De samenwerking met Out of Use ondersteunt dus zeker onze bedrijfscultuur. Dankzij het partnership hebben wij ons dienstenaanbod bovendien kunnen uitbreiden tot een totaaloplossing met de nodige garanties en certificaten. Wij bieden onze klanten nieuwe IT-infrastructuren aan en staan hen daarnaast ook bij met advies over het beheer van hun oude materialen, het beveiligen en het verwijderen van data en het ecologisch verantwoord recycleren van hun IT-afval. Het was belangrijk hiervoor een partner te vinden die flexibel is en marktconforme prijzen handhaaft. Out of Use lost deze verwachtingen helemaal in.

De gespecialiseerde verwerking van ICT-materiaal, waarvan we de opbrengst nu aan Natuurpunt schenken om bomen mee te planten, is ook een heel concrete return aan de maatschappij,

Wat recycleren wij?

Recyclage computers en laptops

Computers en laptops

Wij zorgen voor een snelle ophaling, recyclage en datavernietiging van oude computers en laptops. Bespaar CO2 en ontvang een recyclagevergoeding! ;)

Meer informatie
Recyclage van smartphones en tabets

Smartphones en tablets

Wij recycleren jouw afgedankte smartphones en tablets op een veilige én milieuvriendelijke manier. Ontvang een recyclagevergoeding of recycleer voor de natuur!

Meer informatie
Recyclage server

Servers

Zijn de servers bij jouw bedrijf aan vervanging toe? Out of Use kan deze op een veilige manier ophalen en verwerken. We vernietigen alle data. Ontvang tevens een recyclagevergoeding.

Meer informatie
Hergebruik Copier

Printers en kopieermachines

Wij halen jouw afgedankte printers of kopieermachines op. Hierna gaan wij voor maximale recyclage of hergebruik van deze toestellen.

Meer informatie
Recyclage andere elektrische apparatuur

Andere elektronische apparatuur

Nu nieuwe elektronische apparaten steeds goedkoper en op ruimere schaal verkrijgbaar worden, is de noodzaak om elektronisch afval, ook bekend als e-afval, te recyclen nog nooit zo belangrijk geweest.

Meer informatie

CASE: Smals recycleert oud ICT-materiaal via Out of Use

Smals gaat voortaan haar afgeschreven hardware laten recycleren door Out of Use. Daarmee krijgen de toestellen een nieuwe bestemming of worden ze veilig vernietigd.

Lees hier waarom Smals voor Out of Use kiest

Apparaten laten ophalen en recycleren?