Overslaan en naar de inhoud gaan

We voorzien 3 mogelijke levels van vernietiging

LEVEL 0:

Bij dit level bezorgt de klant oude materialen aan Out Of Use waarbij geen enkele vernietiging moet gebeuren. Out Of Use zorgt voor een verwerking van de aangeleverde materialen conform de WEEE-richtlijn 2012/19/EU en de Waste Framework Directive 2008/98/EC. De materialen worden hergebruikt of gerecycleerd.

 

LEVEL 1:

Hier gebeurt de vernietiging in het magazijn van Out Of Use. We voorzien een gegarandeerde vernietiging van alle aanwezige data op de materialen/datadragers die je als klant aanlevert bij Out Of Use. Je kan kiezen uit meerdere methodes van vernietiging:

  • Datawiping of mechanisch (H2): softwarematige datawiping of mechanisch perforeren conform DIN66399 klasse H2.
  • Degaussing: Degaussing van de datadrager (zeer sterk magnetisch veld, hergebruik of data lezen is nadien onmogelijk).
  • Shredding (H4/T3): Shredderen met een mesbreedte van 38mm, zonder zeef. Conform DIN66399 klasse H4.
  • Shredding (H5/T4): Shredderen met een mesbreedte van 38mm, met een zeefgrootte van 12mm. Conform DIN66399 klasse H5.

Voor elke methode kun je een datavernietigingscertificaat ontvangen, eventueel met vermelding van de serienummers. Hierin wordt verklaard dat de producten vernietigd zijn en vervolgens verwerkt werden volgens de WEEE richtlijn 2012/19/EU betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

 

LEVEL 2:

Bij dit level verklaart Out Of Use verantwoordelijk te zijn voor een gegarandeerde datavernietiging op de datadragers van de klant vanaf het vertrek op de terreinen van de klant. In dit geval kiest de klant uit twee opties:

  • Verzegeld transport: Uitgevoerd met verzegelde vrachtwagen en eigen medewerkers van Out Of Use of door middel van SAFE & SECURE BOXEN (ophaling en/of verzending van beveiligde boxen, voor max. 50 harddisks per box, i.s.m. Seris Logistics, een gespecialiseerde beveiligingsfirma)
  • Vernietiging bij de klant on site:  de aangeboden methodes van vernietiging zijn dezelfde als bij Level 1, maar in dit geval gebeurt de vernietiging op de site van de klant. Deze kan, indien gewenst, de vernietiging zelf bijwonen.