Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
MVO-oplossingen

Samen duurzaam meerwaarde creëren.

Wij geloven dat elk deeltje van de keten zijn nut heeft en een positieve bijdrage kan leveren. Hoe wij onze rol hierin proberen te spelen? Door gebruikte elektronische materialen in hun waarde te herstellen en een nieuwe thuis te geven, of door ze om te zetten in nieuwe grondstoffen. En door hecht samen te werken met partners die net hetzelfde doel voor ogen hebben. Met deze partners werkten we enkele mooie projecten uit waar je als bedrijf of organisatie aan kan deelnemen. Samen helpen we je oud-IT om te zetten in een stukje waardevol natuurgebied of zorgen we ervoor dat jouw oude computers bij kansarme kinderen in België terechtkomen.

Recycleren voor Natuurpunt

Ruil je oude computer of gsm voor een nieuw stukje bos in Vlaanderen.

Momenteel wordt naar schatting slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd of hergebruikt. Voor IT materiaal is dat 48%.  Dat kan dus beter! 

Out of Use organiseert, in samenwerking met Natuurpunt en Recupel, een grootschalige inzamelactie van IT-materiaal bij bedrijven en organisaties in Vlaanderen. Heb je dus nog gsm’s, smartphones, tablets, laptops, computers of servers die je niet meer gebruikt? Schenk ze aan Natuurpunt en steun zo de natuur. 

Per pc, laptop of server koopt Natuurpunt maar liefst 2 m² bosgrond aan om bomen op te planten. Maar ook 4 smartphones/gsm's, tablets of HDD's zijn goed voor 1 m² nieuw aangeplante bosgrond in Vlaanderen. 

Lees meer over deze inzamelactie

Recycler pour Natagora

Ruil je oude computer of gsm voor een nieuw stukje natuurreservaat in Wallonië.

Momenteel wordt naar schatting slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd of hergebruikt. Voor IT materiaal is dat 48%.  Dat kan dus beter! 

Out of Use organiseert, in samenwerking met Natagora, een grootschalige inzamelactie van IT-materiaal bij bedrijven en organisaties in Brussel en Wallonië. Heb je dus nog gsm’s, smartphones, tablets, laptops, computers of servers die je niet meer gebruikt? Schenk ze aan Natagora en steun zo de natuur. 

Per pc, laptop of server koopt Natagora maar liefst 4 m² natuurreservaat aan. Maar ook 4 smartphones/gsm's, tablets of HDD's zijn goed voor 2 m² nieuw aangekocht natuurreservaat. 

Lees meer over deze inzamelactie

Schenk je herbruikbare computers en smartphones aan kwetsbaren.

Liggen er in jouw bedrijf nog enkele laptops, desktops, tablets, smartphones of schermen die niet zo oud zijn maar toch niet meer gebruikt worden? Wil je hiermee jouw steentje bijdragen aan het dichten van de digitale kloof in België, met respect voor de AEEA-afvalwetgeving en GDPR-proof? Dan kunnen wij dat samen realiseren!

Out of Use werkt hiervoor samen met de vzw Circular.brussels die de aangeboden toestellen, na een gecertificeerde datavernietiging, laagdrempelig, mét service en garantie, kan aanbieden bij scholen of armoedeorganisaties binnen haar netwerk.

Lees meer over dit sociaal initiatief

Wij doen dit niet alleen. Ook zij staan voor jullie klaar.

Daar waar mogelijk werken wij graag samen met maatwerkbedrijven en sociale werkplaatsen.

 

Door deze samenwerking kan werk gegeven worden aan mensen die niet makkelijk in het 'reguliere' arbeidscircuit terecht kunnen .

 

Als klant van Out of Use draag je actief bij aan de tewerkstelling van deze mensen. Bovendien voeren zij dit werk zeer goed uit. 

 

Hoe dit juist in zijn werk gaat? Wij bezorgen hen uitvoerbare demontageopdrachten met welomschreven richtlijnen en een precieze taakopdracht. Zij zorgen op hun beurt voor een kwalitatieve verwerking en uitvoering.

 

Een vruchtbare sociale én maatschappelijke samenwerking!

Overtuigd of graag nog meer informatie?