Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe data van harde schijf professioneel vernietigen?

We bieden verschillende mogelijkheden op vlak van datavernietiging van harde schijven: shredden, degaussing, perforeren, datawipen, … Al deze processen zijn veilig en 100% GDPR-conform.

Softwarematige datavernietiging van harde schijven

Onze softwarematige datavernietiging gebeurt met de gelicentieerde datavernietigingssoftware Blancco. Blancco is wereldwijd de marktleider op vlak van softwarematige datavernietiging en zet zo de toon op vlak van veiligheid en vertrouwen. Dankzij onze unieke installatie datawipen we zo 700 schijven per dag.

 

Blancco overschrijft de harde schijf 5 keer. Zo is er geen enkel spoor meer terug te vinden van de eerste gebruiker. Na dit proces ontvang je als klant een ondertekend certificaat van verwijdering voor een volledig controletraject.

 

Het grote voordeel van softwarematige datavernietiging is, is dat de hardware bruikbaar blijft en opnieuw kan worden ingezet. Dankzij het hergebruik wordt er veel meer co2 (tot 15 keer meer) dan wanneer men kiest voor recyclage.

Contacteer ons voor softwarematige datavernietiging

Mechanische datavernietiging van harde schijven (HDD of SSD)

Als klant heb je ook de keuze om je harde schijven mechanisch te laten vernietigen, dit kan bijvoorbeeld met een shredder. Een shredder vernietigt je harde schijf door deze te versnipperen in duizenden stukjes. Data terughalen is op deze manier onmogelijk gemaakt.

 

Wij scannen de serienummers en bezorgen jou hier een certificaat van. De fracties die overblijven worden na dit proces gerecycleerd. Zo verzekeren we je van een veilige, betrouwbare én milieuvriendelijke verwerking.

 

Een andere mogelijkheid is dat deze harde schijven vernietigd worden d.m.v. degaussen. Bij het degaussen zal de harde schijf worden blootgesteld aan een sterk magnetisch veld waardoor de schijf en de data letterlijk kapot gaat.

Contacteer ons voor mechanische datavernietiging

Datavernietiging van je harde schijven? Contacteer ons nu!