Overslaan en naar de inhoud gaan

Giving Purpose

Giving Purpose is onze slogan die we elke dag fier uitdragen. Ze is op meerdere manieren van toepassing op wat we doen bij Out of Use:

Giving Purpose aan producten en materialen door hen een tweede leven te schenken. De dag van vandaag gaan we er in de maatschappij te snel van uit dat iets niet langer van nut is. Dit terwijl deze producten nog veel waarde kunnen betekenen voor anderen in onze maatschappij. Na een grondige check en opfrissing/opwaardering van de ingezamelde materialen, zoeken we bij Out of Use een nieuwe bestemming en doel voor deze producten. Is het product finaal alsnog niet-herbruikbaar, dan worden de materialen maximaal gerecupereerd via recyclage tot secundaire grondstoffen. Ook via deze weg kunnen niet-herbruikbare producten dus een nieuw doel dienen. 

Giving Purpose voor ons als team en voor al onze medewerkers omdat we door onze activiteiten samen bijdragen aan een nobel doel: een duurzamere wereld van morgen. Het is fijn en 'zingevend' als persoon en als team om samen hiernaar te kunnen streven.

Out of Use doet tevens doelbewust beroep op 13 sociale werkplaatsen voor demontageopdrachten. Deze opdrachten creëren werk voor deze instellingen, en zij vervullen op hun beurt een nuttige rol en leveren een gewaardeerde bijdrage aan de werkzaamheden van Out of Use.

Last but not least heeft 'Giving Purpose' ook een maatschappelijke dimensie: door de klimaatverandering zijn we met zijn allen bewust geworden dat we verantwoord moeten omspringen met de schaarse grondstoffen die de aarde bezit. Als milieubedrijf zijn we trots om bij te dragen aan een circulaire en duurzame economie en maatschappij.

Onze missie en waarden

Voor bedrijven en organisaties wil Out of Use een duurzame, betrouwbare en ontzorgende partner zijn door voor hun buiten gebruik gestelde materialen een duurzame meerwaarde of oplossing te vinden en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Via onze werking zorgen we voor maximaal hergebruik en een kwaliteitsvolle en adequate recyclage van materialen tot secundaire grondstoffen. Deze inzameling en recyclage gebeurt bewust lokaal, waardoor we deze grondstoffen ten volle kunnen recupereren en volop aan ‘urban mining’ kunnen doen in België en Europa. Kortom, de circulaire economie in actie!

Niet alleen wat we doen vinden we belangrijk, maar ook hoe en waarom. Daarvoor vinden we de volgende waarden heel belangrijk bij Out of Use: duurzaamheid, integriteit, en positiviteit (vandaar ons logo ;) ).

Onze medewerkers willen we een inclusieve en inspirerende werkomgeving bieden met wederzijds respect en zin om te groeien. Een omgeving waar het fijn werken is en een hechte teamspirit leeft. Benieuwd naar deze medewerkers? Lees dan zeker verder!

Wie we zijn

Ontmoet ons topteam

Bij Out of Use geloven we in het talent van ieder individu en in de kracht van een diverse en inclusieve werkomgeving. Out of Use zou niet staan waar we nu staan zonder de dagelijkse toewijding en bijdragen van onze werknemers.

 

We zijn dan ook bijzonder trots op ons topteam dat we hierbij graag voorstellen. Wil je graag deel uitmaken van dit team en meewerken aan een duurzame toekomst? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren om te polsen naar openstaande vacatures of mogelijkheden!

 

Eric Theunis

Teamleader Logistiek
eric.theunis [at] outofuse.com

Daan Coppe

Operator Recyclage

Rudi Schoonis

Operator Batterij demontage

Phil Wysmans

Operator Hergebruik

Eren Koca

Operator Recyclage

Carolien Huygen

Operator Recycling

Robbe Papen

Allround Marketeer
Robbe [at] outofuse.com

Marc Steegmans

Operator Recyclage

Tynchtykbek (tim) Omuraliev

Operator Hergebruik

Niels Saenen

Operator Hergebruik

Mark Adriaenssens

CEO
mark [at] outofuse.com

Yassin Abdul Ghani

IT Trader
yassin [at] outofuse.com

Gertjan Laenen

Operator Hergebruik

An van Roosbroeck

Management Assistent & HR
an [at] outofuse.com

Vanessa Thys

Boekhouding & administratie
vanessa [at] outofuse.com

Oleh Onopriienko

Operator Hergebruik

Yannick Adriaenssens

COO
yannick [at] outofuse.com

Stijn Driesen

Chauffeur

Isolde Isenborghs

Webshop Coördinator
isolde [at] outofuse.com

Marco Schoonis

Operations Lead
marco [at] outofuse.com

Hanane Azgoun

Logistiek planner
hanane [at] outofuse.com

Zappa Oude Wansink

Operator Hergebruik

Justyna Jagiela

Sales Hergebruik
justyna [at] outofuse.com

Jerry Ickmans

Sales Director
jerry [at] outofuse.com

Kim Claassen

Teamleader Batterijdemontage
kim [at] outofuse.com

Ahmed Abualwafa

Operator Hergebruik

Robby Vanleene

Chauffeur

Andy Brepoels

Operator Recyclage

Eddy Thijs

Operator Recyclage

Certificaten waar we trots op zijn

In maart 2018 behaalde Out Of Use het WEEELABEX-certificaat (Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence). Bij de voorbereiding voor hergebruik van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur worden de voorschriften gevolgd van de EN 50614 Standaard. We zijn hiermee de eerste Belgische, enkel B2B gerichte, recycler die dit belangrijke certificaat kan voorleggen. Lees er meer over op onze nieuwspagina en op weeelabex.org.

We zijn erkende partner van Recupel als charter-ophaler én als charter-verwerker van zowel huishoudelijk als professioneel AEEA.

Onze structurele partners

Circular Brussels

De digitale kloof in België is reëel. Niet iedereen heeft toegang tot internet, een smartphone, laptop of pc. Om de digitale kloof te dichten heeft Out of Use de vzw 'Circular Brussels' opgericht. Bedrijven kunnen hierdoor zorgeloos hun IT-materiaal doneren voor dit goede doel. Out of Use zorgt voor de inzameling en gecertificeerde datavernietiging, en Circular Brussels verzorgt de transparante bedeling van dit gedoneerde IT-materiaal aan dankbare behoeftigen.

Natuurpunt

Natuurpunt in een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zich inzet voor meer en betere natuur in Vlaanderen. Sinds 2015 hebben Out of Use en Natuurpunt de handen in elkaar geslagen om ingezamelde IT-apparaten om te zetten in de aanplanting van extra bossen in Vlaanderen. Deze bijzonder geslaagde samenwerking, onder de noemer 'recycleren voor natuurpunt', maakt een structureel en integraal deel uit van het service aanbod van Out of Use.

Natagora

Natagora is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie ter bescherming van de natuur, die actief is in Brussel en Wallonië. Sinds 2017 werd Out of Use partnerbedrijf van Natagora. Dankzij de opbrengst van onze campagne 'Recycler pour Natagora' kan Natagora nieuwe beschermde natuurreservaten aankopen en aanleggen in Franstalig België.

Recupel

Out of Use is als partner van Recupel aangeduid als charter-ophaler én charter-verwerker van zowel huishoudelijks als professioneel 'AEEA' (afval van elektrische en elektronische apparaten).

Diverse maatwerkbedrijven

Daar waar mogelijk werken wij graag samen met maatwerkbedrijven en sociale werkplaatsen. Door deze samenwerking kan werk gegeven worden aan mensen die niet makkelijk in het 'reguliere' arbeidscircuit terecht kunnen . Als klant van Out of Use draag je actief bij aan de tewerkstelling van deze mensen. Bovendien voeren zij dit werk zeer goed uit. Hoe dit juist in zijn werk gaat? Wij bezorgen hen uitvoerbare demontageopdrachten met welomschreven richtlijnen en een precieze taakopdracht. Zij zorgen op hun beurt voor een kwalitatieve verwerking en uitvoering. Een vruchtbare sociale én maatschappelijke samenwerking!

Beltug

Out of Use is partner van Beltug om samen te streven naar een duurzamere en veiligere digitale toekomst. Door de expertise van Out of Use te combineren met het netwerk van Beltug, wordt een gezamenlijk doel nagestreefd: het bevorderen van verantwoordelijk IT-beheer en het waarborgen van de cyberveiligheid. Het belang van een veilige verwerking van IT-apparatuur staat centraal, waarbij de bescherming van gevoelige gegevens cruciaal is voor zowel het milieu als de bedrijfsveiligheid.

Gepassioneerd & gemotiveerd om ons team te versterken?

Bekijk onze openstaande vacatures.