Overslaan en naar de inhoud gaan

Out of Use is erin geslaagd het wereldrecord domino met laptops te breken. Met 752 laptops is het milieu – en recyclagebedrijf de nieuwe wereldrecordhouder. Om de poging tot een goed einde te brengen, sloegen ze de handen in elkaar met dominofanaat Jens De Mol. Met het record doen ze 232 laptops beter dan het vorige record van Chinese gigant Lenovo.

Met de wereldrecordpoging wilde Out of Use de bedrijfsfilosofie van maximaal hergebruik van IT-materiaal benadrukken. Afgedankte laptops kunnen nl. nog een 2de leven krijgen, voor een nieuwe eigenaar, of in dit ‘ludieke’ geval voor een wereldrecordpoging. Door hergebruik te stimuleren wordt CO2-emissie vermeden. Een onderwerp dat de afgelopen 2 weken centraal stond in de Glasgow Climate Change Conference.

Om het duurzaam karakter extra te onderstrepen werd Natuurpunt, vaste partner van Out of Use, als goed doel gekozen. Per gevallen laptop wordt er zo 2m² nieuw bos aangeplant in Vlaanderen.

Het wereldrecord heeft dus een mooi resultaat van 1504m² nieuw bos opgeleverd.

Mark Adriaenssens, CEO van Out of Use: “We zijn zeer blij dat we dit record te pakken hebben. Als Belgische KMO kan dit toch tellen. Met deze actie willen we op een speelse manier aantonen dat afgedankte toestellen nog waarde hebben. Ze kunnen ofwel hergebruikt worden, of gerecycleerd worden tot secundaire grondstoffen. Het is dan ook een oproep aan bedrijven om hun afgedankte toestellen bij ons binnen te brengen, om zo mee aan een duurzamere wereld te werken.

Dankzij deze recordpoging kunnen we ook weer 1504m² extra bos in Vlaanderen aanplanten samen met Natuurpunt.”

Jens Demol, dominofanaat en het brein achter dit wereldrecord: “We did it. Ik ben zeer enthousiast, super blij en opgelucht dat de recordpoging is gelukt. Het is een weekend om nooit te vergeten. Ik ben zeer dankbaar voor de zeer fijne, vlotte en aangename samenwerking met Out of Use. Zonder hun enthousiasme zou deze recordpoging nooit tot stand zijn gekomen. Het is uiteindelijk een win-win-win situatie waarbij wij samen letterlijk en figuurlijk een steentje hebben bijdrage aan meer natuur in Vlaanderen.”

Filip Hebbrecht, Natuurpunt: “We zijn zeer blij dat we dankzij deze leuke actie weer extra bomen kunnen aanplanten, dit met dank aan Out of Use. Deze wereldrecordpoging was een uitgelezen moment om onze samenwerking extra onder de aandacht te brengen en bedrijven, gezinnen en overheden te motiveren om hun oud ICT-materiaal aan Natuurpunt te schenken. Met een bebossingsgraad van amper 11% is Vlaanderen de meest bosarme regio uit Europa. Daar kunnen we ook op deze manier iets aan doen.“

Wereldrecord laptop domino
Wereldrecord laptop domino
Wereldrecord laptop domino

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.