Overslaan en naar de inhoud gaan

SSD (Solid State Drive) vs HDD (Hard Disk Drive) geheugen vernietigen

Steeds meer toestellen maken gebruik van SSD geheugen in plaats van HDD geheugen. Solid State Drives (SSD's) verschillen van Hard Disk Drives (HDD's) omdat ze microchips hebben die NIET kunnen worden versnipperd met standaard shredders. Daarom gebruikt Out of Use speciaal voor Solid State Drives (SSD's) en andere kleine data-bevattende technologie een micro-shredder. 

SSD’s softwarematig vernietigen

SSD’s kan je ook softwarematig vernietigen. Een softwarematige vernietiging heeft als voordeel dat de SSD nadien nog bruikbaar is. Bij softwarematige vernietiging wordt de SSD tot 7 keer overschreven zodat er geen enkel spoor meer is van de eerste gebruiker.

SSD’s mechanisch vernietigen

Degaussing van SSD’s is niet mogelijk. Daarom is shredding de enige mechanische oplossing. Bij het shredden van SSD’s is het belangrijk dat de overgebleven snippers klein genoeg zijn om de afzonderlijke chips te vernietigen.

Het resultaat zijn minuscule korreltjes versnipperd materiaal, waarvan de exacte grootte afhangt van de capaciteit van de versnipperaar. Voor SSD's wordt aanbevolen dat de snippers kleiner zijn dan 10 mm om ervoor te zorgen dat alle chips worden vernietigd. Bij Out of Use hebben we zelfs de mogelijkheid om te versnipperen tot op 2 mm.

Indien je meer informatie wenst over de mechanische vernietiging van SSD's, dan mag je ons zeker contacteren. We helpen je graag verder.

Meer weten over onze datavernietigingsdiensten?

Naast de vernietiging van SSD's zijn we ook gespecialiseerd in HDD's, smartphones, tapes, ... Alle mogelijkheden van vernietiging zijn volgens de normering DIN 66399.

 

Bij Out of Use helpen we je graag verder op een veilige maar ook milieuvriendelijke manier.

Klik hier

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.