Overslaan en naar de inhoud gaan

De coronacrisis lijkt intussen verleden tijd, de gevolgen zijn er echter nog wel: thuiswerk is hipper dan ooit en laptops hebben de vaste computers intussen volledig vervangen. Wat doe je als bedrijf met deze afgedankte desktops?

De wereldwijde berg e-waste neemt exponentieel toe: in 2019 werd er wereldwijd 53,6 miljoen ton worden gegenereerd, en dat zal in 2022 ongetwijfeld nog een pak meer zijn. Bedrijven hebben een groot aandeel hierin, gezien hun omvang en schaal. Dankzij de coronacrisis zullen ze nog eens een extra duit in het zakje doen. Tijdens de pandemie waren veel bedrijven genoodzaakt hun IT-pakket te vernieuwen om ervoor te zorgen dat het personeel effectief op afstand kon werken.

 

Image
empty desks

 

Deze verandering heeft ertoe geleid dat een enorm aantal desktop-pc’s en monitoren in kantoren ongebruikt is blijven staan. Bijna een derde van de desktop-pc's is "overbodig gemaakt" en achtergelaten in kantoorruimten. (bron: The State of Business IT 2020) Als gevolg daarvan en met de opkomst van hybride werken, worden veel bedrijven nu geconfronteerd met de uitdaging om zich te ontdoen van deze onnodige apparaten.

Toch biedt deze afgedankte of overbodige apparatuur nog enkele kansen. De vaste toestellen zijn waardeloos voor hun, maar voor andere organisaties nog steeds zeer waardevol. De apparaten aanbieden voor hergebruik is een ontzettend goede en maatschappelijk verantwoorde oplossing. Door dit hergebruik besparen de bedrijven eveneens vele tonnen aan CO2, wat nu belangrijker is dan ooit is.

Een milieubedrijf zoals Out of Use staat bedrijven hierin bij. Als duurzame partner halen wij zoveel mogelijk waarde uit deze afgedankte toestellen. Met de focus op maximaal hergebruik om deze toestellen langer actief te houden op de markt. Voor vele scholen of andere organisaties zijn deze toestellen nog perfect inzetbaar, daar probeert Out of Use mee te helpen. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat de data van de toestellen volledig wordt gewist, er zal geen enkel spoor van de eerste gebruiker terug te vinden zijn.

Wens je toestellen aan te bieden voor hergebruik, of wens je wat extra informatie over onze diensten? Mail dan even naar info [at] outofuse.com, wij helpen je graag verder! 😉

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.