Overslaan en naar de inhoud gaan

Datavernietiging

Data is kostbaar. Met onze expertise zorgen wij voor een veilige, betrouwbare en gecertificeerde vernietiging van je gevoelige data.

Hergebruik

Verleng de levensduur van je afgedankte materialen, bespaar CO2-uitstoot en ontvang de return die past bij jouw organisatie.

Recyclage

Niet-herbruikbare materialen recycleren we maximaal tot broodnodige secundaire grondstoffen in Europa. 

Het bewijs dat we een verschil maken

Ton AEEA verwerkt

10.679

M2

Bos geplant

100.752

Ton CO2 vermeden

95.956

Toestellen

hergebruikt

30
%

Hoe kunnen we je helpen?

IT out of Use

Een ‘one-stop-shop’ voor je verouderd IT-materiaal

Van de kleinste smartphones tot de grootste serverrooms, van hergebruik tot verplichte vernietiging, bij ons kan je terecht voor een oplossing voor je materiaal.

Ontdek ons volledige dienstenaanbod
data center out of use

Demontage van datacenters

Heb je een datacenter dat gedeeltelijk of geheel ontmanteld moet worden? Wij zorgen voor een professioneel team dat veilig, snel en proper de gewenste taak komt uitvoeren.

Ontdek hoe we je kunnen helpen
auto onderdelen out of use

Oplossingen voor auto-onderdelen

Out of Use biedt oplossingen voor de vernietiging van individuele auto-onderdelen: airbags, gordelspanners, IT-componenten,… Zo is Out of Use ook gespecialiseerd in de ophaling en verwerking van batterijen van elektrische voertuigen.

Ontdek onze oplossingen
bos out of use

Uw materiaal zorgt voor extra bos en natuur in België

We genieten allemaal graag van mooie natuur om ons heen: om in te wandelen, te sporten, of simpelweg tot rust te komen. In België kunnen we best nog extra natuur gebruiken! Door jouw materialen te bezorgen aan Out of Use, worden deze omgezet in meer bos en natuurreservaten in Vlaanderen en Wallonië. Je krijgt een transparant overzicht van de extra natuur die door jou tot stand komt en kan deze zelfs mee komen planten indien gewenst.

Ontdek hoe je de natuur kan steunen
digitale inclusie out of use

Samen de digitale inclusie verbeteren in België

De digitale ongelijkheid in België dreigt te leiden tot sociale en economische uitsluiting. Jouw oudere nog functionele laptops en pc’s zijn enorm waardevol als oplossing voor dit probleem. Met onze campagne ‘Share-IT’ zorgen we er voor dat jouw toestellen opgefrist en datavrij bezorgd worden aan hulpbehoevenden.

Help mee de digitale kloof te dichten

Giving purpose, elke dag opnieuw

Met een duurzame blik en circulaire mindset proberen we de waarde van elk product zoveel mogelijk te maximaliseren. Dit kan in zijn huidige vorm zijn, of in een andere toepassing, en finaal als recupereerbare grondstof voor nieuwe materialen. We zijn overtuigd van het maatschappelijk belang van wat we doen, en zijn best fier op ons positief ondernemerschap. Blij met elke klant die mee overtuigd is van onze werking en doelstelling, werken we samen met volle overgave en energie aan een duurzame toekomst.

Ontmoet het team

Onze troeven

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Wij zijn fier op onze jarenlange expertise en track record. We zijn volledig gecertificeerd, genormeerd en geauditeerd voor al onze diverse activiteiten.

klantgericht out of use

Klantgericht

We streven naar 100% tevreden klantenervaringen. Ongeacht hoe specifiek uw vraag zullen we een duurzame oplossing trachten te vinden voor uw noden.

duurzaam out of use

Duurzaam

We zijn een milieubedrijf met duurzaamheid als kernfilosofie. We passen deze filosofie in de praktijk toe in onze dagdagelijkse werking, en vieren dit tezamen met onze klanten d.m.v. het delen van CO2-emmissiecertificaten, boomcertificaten, jaarrapporten en dergelijke meer.

Ontvang je rapport van vermeden CO2-emissie

Hergebruik en recyclage zijn beiden onderdeel van de kringloopeconomie. waarbij waardebehoud wordt gemaximaliseerd door eerst te kijken naar producthergebruik, vervolgens hergebruik van onderdelen en als laatste hergebruik van grondstoffen. Een bijkomend en zeer belangrijk voordeel hiervan is de aanzienlijke besparing op de uitstoot van broeikasgassen (CO2) ten opzichte van het gebruik van nieuw gewonnen erts. Leverde je materialen aan bij Out of Use? Vraag ons dan naar je rapport van vermeden CO2-emissie.

Vraag je CO2-rapport aan

Op 7 november 2021 brak Out of Use het wereldrecord domino met laptops. Bekijk hier de spannende beelden van onze recordpoging.

Events, nieuws en onze inzichten

Benieuwd naar jouw CO2-reductie?

Trotse partner van