Overslaan en naar de inhoud gaan

Doe mee! Maak een stukje bos van je oude computer of gsm

Amper 1 à 2 procent van alle gsm-toestellen wordt vandaag gerecycleerd of hergebruikt en voor  IT-materiaal is dat slechts 48 procent. Voor ondernemingen die hun elektronisch afval aanleveren, schenkt Out of Use een stukje grond aan Natuurpunt waarop bomen geplant worden. Deelnemende bedrijven en organisaties ontvangen een certificaat en kunnen de bomen zelf gaan planten.

Per pc, laptop of server koopt Natuurpunt maar liefst 2 m² bosgrond aan om bomen op te planten. Maar ook 4 smartphones/gsm's, tablets of HDD's zijn goed voor 1 m² nieuw aangeplante bosgrond in Vlaanderen.

Tot op heden namen al meer dan 120 bedrijven en organisaties deel waardoor er meer dan 14.000 m2 bosgrond werd aangeplant. We hopen nog veel meer  nieuwe bossen aan te leggen waar uitstervende diersoorten als grote bonte spechten, eekhoorntjes en boommarters zich kunnen uitleven. Maar daarvoor hebben we jouw hulp hard nodig!

Bezorg ons dus snel je gegevens en plant enkele bomen met je bedrijf!

Een dag zonder smartphone is voor vele tieners ondenkbaar geworden. Net daarom organiseerden we met de directie en de leerlingenraad van het Koninklijk Atheneum Zottegem een gsm-loze dag. Het opzet was om de leerlingen bewust te maken van het risico op verslaving en hen te sensibiliseren voor de gevaren van cyberpesten. Oude gsm’s werden ingezameld voor de inzamelactie ‘Recycleren voor Natuurpunt’ van Out Of Use en Natuurpunt om iedereen aan te zetten tot een milieuvriendelijk recyclagegedrag. In ruil voor de gsm’s werden nieuwe boompjes geplant tijdens de boomplantdag van Natuurpunt. Ons doel werd bereikt en we zullen dergelijke actie in de toekomst zeker blijven herhalen."

“De vzw Industrie Mechelen Noord wenst zijn leden te stimuleren om bewuster om te springen met zijn afval. In vele gevallen kunnen de reststromen die een bedrijf als afval aanziet nog nuttig ingezet worden. Naast het poolen van groepsaankopen voor afval, energie en andere, kijken wij als Quares Parkmanager hoe we een stapje verder kunnen gaan. Duurzaamheid en het groene aspect zijn twee kernwaarden die de vzw hoog in het vaandel draagt. Zo zijn we bij Out of Use terecht gekomen. Meer dan 20 bedrijven schreven zich in en Out of Use is op twee dagen tijd bij al deze bedrijven het oud elektro gaan ophalen. Dit leverde een mooi resultaat op van 20 nieuwe bomen voor Natuurpunt. Het voordeel van deze soort actie is dat men gewoon alles klaarzet en niet zelf het materiaal niet hoeft te verplaatsen. In de toekomst zullen wij als vzw nog dergelijke acties organiseren!”

collage recycleren voor NP