Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Adriaenssens, CEO en oprichter van het circulaire IT- en elektronicabedrijf Out of Use uit Beringen, geeft groen licht aan Sales director Jerry Ickmans en Marketing specialist Robbe Papen voor de lancering van Back in Use.

Een toepasselijke naam die zegt waar het op staat.

 

Image
Back in Use lancering

Vliegende start

In augustus startten Jerry Ickmans en Robbe Papen met een B2B-testfase van de gloednieuwe webshop. Op slechts drie maanden tijd wist Back in Use maar liefst meer dan 600 bestellingen binnen te halen. Nog indrukwekkender is de klanttevredenheid met een buitengewoon gemiddelde score van 9,5 op tien. Jerry Ickmans is alvast enthousiast: "Onze testfase van drie maanden heeft geleid tot verbluffende resultaten die onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid bevestigen. Het is een duidelijk teken dat we op de juiste koers zitten om de normen in de IT-industrie te herschrijven, volgens ons doordacht circulair business model.”

Dankzij dit succes zet Back in Use de deuren daarom open voor het grote publiek. Vanaf vandaag kunnen ook particulieren via de webshop hoogwaardig IT-materiaal kopen aan een aantrekkelijke prijs.

Ongeëvenaarde kwaliteit, met garantie

“Het assortiment van de webshop omvat een uitgebreid aanbod van gereviseerde laptops, desktops, monitoren, accessoires en meer. Elk product is nauwgezet gecontroleerd, getest en hygiënisch gereinigd om aan de hoogste normen te voldoen”, legt Robbe Papen uit. Bovendien biedt Back in Use twee conditieklassen voor hun producten: A en A+, waarbij A+ toestellen nauwelijks te onderscheiden zijn van nieuw. Ickmans benadrukt: "Ons gamma bestaat uit toestellen van de professionele markt, die doorgaans aanzienlijk langer meegaan dan consumententoestellen. Elk product wordt geleverd met een standaardgarantie van één jaar, met zelfs de mogelijkheid om de garantie naar twee jaar uit te breiden."

Make a Difference

Back in Use wil een verschil maken in de overgang naar duurzamere technologie. De slogan van de nieuwe webshop luidt dan ook toepasselijk “Make a difference”. Klanten zorgen voor een positieve impact op het milieu door tweedehands IT-apparatuur simpelweg een kans te geven. Ze verlengen hierdoor niet alleen de levensduur van elektronische apparaten, maar besparen ook op kostbare grondstoffen en verminderen de hoeveelheid elektronisch afval.

En Back in Use gaat zelfs nog een stapje verder. Een webshopklant kan er namelijk voor kiezen een stukje bos te laten planten via Natuurpunt. Robbe Papen legt uit: “Per bestelling kan een klant voor tien euro aan bomen laten planten die de CO2-uitstoot van het transport compenseert. We werken daarvoor intens samen met grote bedrijven die zich net als ons inzetten voor circulair ondernemen.” Verder kan je je oude apparatuur die je niet meer gebruikt, in dezelfde doos naar ons opsturen. Wij zorgen er dan voor dat je oude toestel van alle gevoelige data wordt verwijderd en wordt gerecycleerd volgens de regels van de kunst.

Mooie vooruitzichten

Back in Use heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Het bedrijf streeft er niet alleen naar de referentie webshop voor hergebruik van IT-apparatuur te worden, maar heeft ook haar zinnen gezet op onze buurlanden. Met een groeiende vraag naar duurzame IT-oplossingen en een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid, is Back in Use vastbesloten een onweerstaanbare positie in te nemen voor zowel bedrijven als particulieren.

Ontdek de gloednieuwe webshop nu!

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.