Overslaan en naar de inhoud gaan

CoderDojo ontvangt geregeld laptops ter donatie. Vooraleer deze laptops worden ingezet, moeten ze worden getest en gedatawiped. Out of Use helpt CoderDojo bij een lading van een 100-tal laptops: “Out of Use biedt de perfecte en duurzame oplossing.”

CoderDojo Belgium is een non-profit beweging die gratis bijeenkomsten organiseert voor jongeren van 7 tot 18 jaar om in clubverband te leren programmeren. Deze Dojo’s worden volledig opgezet door vrijwilligers. Om hun werking te ondersteunen krijgt CoderDojo regelmatig tweedehands apparatuur gedoneerd.

“Wij zijn dankbaar dat bedrijven en particulieren zo hun gebruikte laptops een tweede leven geven en wij aan kinderen die onze Dojo’s bezoeken - die zelf geen laptop thuis hebben - een laptop kunnen uitlenen. We hadden hulp nodig bij een lading van een 100-tal laptops en Out of Use biedt de perfecte oplossing om op een duurzame en veilige manier die computers klaar te maken voor hergebruik in onze Dojo’s.” , aldus Joke Van Driessche van CoderDojo.

Out of Use zal al de gedoneerde laptops verwerken. “Ons Reuse-team zal de laptops testen, datawipen, anonimiseren en opschonen. Zo zijn deze weer inzetbaar. We zijn verheugd dat we CoderDojo hiermee kunnen helpen.” vertelt Mark Adriaenssens, de CEO van Out of Use.

De lading laptops is intussen verwerkt en deze leverde 109 toestellen op die opnieuw worden ingezet in de Dojo’s. Geïnteresseerden die hun oude laptop willen schenken aan dit doel, nemen best contact op met CoderDojo via mail: info [at] coderdojobelgium.be

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.