Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Adriaenssens verkozen tot Sustainability Ambassador

 

Op 20 februari werd tijdens het Sustainability Professional evenement, georganiseerd door VBO FEB en Time4Society, Mark Adriaenssens, oprichter en CEO van Out of Use, verkozen tot Sustainability Ambassador. Deze prestigieuze erkenning wordt toegekend aan individuen die zich onderscheiden door hun toewijding aan duurzaamheid, en bevestigt Adriaenssens' leiderschap en impact in de sector.

Adriaenssens heeft een langdurige betrokkenheid bij de recyclingindustrie. In 2009 richtte hij Out of Use op, een bedrijf dat zich toelegt op de circulaire economie door hergebruik van IT-materiaal te bevorderen. Door samen te werken met organisaties zoals Natuurpunt en Natagora, heeft Adriaenssens bijgedragen tot meer dan 100.000m² bosuitbreiding in België. Het behalen van het WEEELABEX-certificaat in 2018 bevestigde Out of Use als de eerste Belgische, enkel B2B-gerichte recycler met deze erkenning.

Naast zijn bijdrage aan de circulaire economie, heeft Adriaenssens in 2023 ‘Back in Use’ gelanceerd, een duurzame webshop voor refurbished IT-materiaal. Deze webshop stelt het personeel van klanten in staat om door Out of Use gerefurbished bedrijfslaptops terug te kopen voor privégebruik. Door zowel te richten op B2B als B2C, draagt deze webshop bij aan zowel economische als ecologische waardecreatie.

 

Image
Sustainability Prossional

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.