Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zondag 5 december 2021 heeft Natuurpunt 1 hectare nieuwe bos aangeplant in het Dornbos in Geetbets. Dat was meteen de start van een nieuw bos van meer dan 10 ha. Natuurpunt werkte hiervoor samen met Orange en Out of Use. Beide bedrijven hebben in 2021 afgedankt IT-materiaal ingezameld ten voordele van Natuurpunt en het project Bos voor Iedereen. Met die opbrengst werd o.a. haagbeuk, zoete kers, zomereik en winterlinde aangeplant.

Het Dornbos zal samen met een aantal andere projecten in Geetbets een van de grootste bosprojecten zijn in de regio. Het is de bedoeling om de reeds bestaande bossen in de omgeving met elkaar te verbinden om zo tot een groot bos te komen op de grens van Limburg en Vlaams-Brabant.

Dit is dus medemogelijk door de klanten van Out of Use die meegewerkt hebben aan de actie 'Recycleren voor Natuurpunt'. Enkelen van hen hebben zelfs letterlijk de nieuwe bomen in de grond gezet op deze jaarlijkse boomplantdag. (sfeerbeelden onderaan deze pagina)

Out of Use, al 7 jaar waardevolle partner van Natuurpunt

“De samenwerking met Natuurpunt gaat perfect samen met onze duurzame bedrijfsfilosofie. De voorbije 7 jaren hebben we dankzij onze klanten al heel wat bomen kunnen aanplanten, en het aantal bomen neemt elk jaar toe. Daar zijn we ontzettend trots op. We zijn heel blij dat we dat dit jaar weer kunnen doen, nu in Geetbets, en we zetten ons engagement verder”, aldus Mark Adriaenssens, CEO van Out of Use.

Dit jaar brachten 45 bedrijven hun afgedankt IT-materiaal binnen bij Out of Use in het kader van ‘Recycleren voor Natuurpunt’. Dit gaat over PC’s, laptops, smartphones en ander elektronisch materiaal. Deze actie zal ook in 2022 verder blijven lopen, dus bedrijven kunnen zeker contact opnemen met Out of Use om hun IT-materiaal om te zetten in lokale bossen.

Waardevol bos met 3 garanties

Bossen planten doe je vooral voor de komende generaties. Het duurt jaren voor de aanplantingen uitgroeien tot een echt bos. Natuurpunt geeft je 3 bosgaranties:

1. Slim aangeplant, met de juiste mix inheemse bomen

2. Goed beheerd, door onze duizenden vrijwilligers

3. Eeuwig beschermd, omdat we de gronden aankopen

 

De regionale zender ROB-tv heeft over deze boomplantdag een mooie reportage gemaakt, die kan je hier bekijken.

 

Out of Use dankt al haar klanten die ervoor kozen hun opbrengsten in te zetten voor nieuw bos in Vlaanderen. Dankzij hen wordt Vlaanderen elk jaar een beetje groener. 

boomplantdag Geetbets
Dornbos Out of Use
boomplantdag Geetbets
boomplantdag Geetbets
boomplantdag Geetbets
boomplantdag Geetbets
boomplantdag Geetbets
boomplantdag Geetbets
boomplantdag Geetbets

Wil je ook met jouw organisatie ons helpen Vlaanderen bosrijker te maken? Dan vind je hier meer informatie over 'Recycleren voor Natuurpunt'.

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.