Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven, organisaties en overheidsinstanties worden steeds afhankelijker van technologie, worden steeds digitaler, wat uiteindelijk ook leidt tot meer digitale gegevens. Enkele voorbeelden zijn klantgegevens of vertrouwelijke bedrijfsgegevens. Deze gegevens worden opgeslagen op computers, mobiele toestellen, maar ook op minder voor de hand liggende toestellen zoals printers. Wanneer deze toestellen niet meer gebruikt worden, omdat ze verouderd of misschien defect zijn, blijven de gegevens nog intact. Hoewel de verleiding groot kan zijn om deze toestellen dan ergens in een donkere kamer op te bergen of ze snel van de hand te doen, is dit geen goede (lees: veilige) oplossing.

Op een veilige en verantwoorde manier omgaan met klantendata

Een datalek door nalatigheid kan de reputatie van een bedrijf blijvend schaden. Sterker nog, sinds de nieuwe privacywetgeving (GDPR) van 2018 is het belangrijker dan ooit dat bedrijven op een verantwoorde en veilige manier omgaan met hun data. Hierin (art.38) staat ook vermeld dat bedrijven en organisaties regelmatig een controle moeten uitvoeren omtrent de genomen maatregelen voor de gegevensbeveiliging. Datavernietiging van end-of-life toestellen hoort zeker thuis in dit proces.

Waarom een professionele partner kiezen om jouw data te vernietigen?

Het eenvoudige antwoord hierop is: Deze bedrijven hebben de expertise en de kennis om jou te kunnen garanderen dat alle data vernietigd is. Als je dit zelf probeert te doen, is de vernietiging van gegevens naar grote waarschijnlijkheid onvolledig, niet secuur en bovendien niet gegarandeerd.

Wat is beter: mechanische vernietiging of softwarematige vernietiging?

Welke mogelijkheden van vernietiging zijn er dan en wat is ‘het beste’? Elk bedrijf heeft een andere voorkeur. Bij Out of Use is zowel mechanische als softwarematige vernietiging mogelijk.

Out of Use gebruikt Blancco als datavernietigingssoftware, de internationale standaard voor kwalitatieve datavernietiging. Door gebruik te maken van deze professionele software, kunnen de gegevens van het apparaat worden gewist zonder dat een gegevensherstel mogelijk is. Hierdoor worden de gegevens veilig en volledig gewist, maar blijft het fysieke apparaat bij deze methode intact. Op deze wijze is hergebruik van de toestellen mogelijk, met aanzienlijke sociale en milieuvoordelen.

Indien je als bedrijf toch kiest voor mechanische datavernietiging, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

- Perforatie: mechanisch perforeren van datadrager
- Degaussing: Degaussing van de datadrager (zeer sterk magnetisch veld, hergebruik of data lezen is onmogelijk)
- Shredding: Shredderen met een mesbreedte van 38mm

Datavernietiging
Out of Use datavenietiging
Harde schijven wissen

Benieuwd naar onze datavernietigingsdiensten? 

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.