Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom computers recycleren?

Met de introductie van computers in ons leven zijn dingen opmerkelijk gemakkelijker en sneller geworden. Hierdoor zijn we zeer afhankelijk van deze toestellen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. De productie van deze toestellen blijft dagelijks toenemen. Met het grote aanbod van computers over de hele wereld, zijn veel computers onbruikbaar en verouderd en worden ze meestal weggegooid.

Met Out of Use vinden we dat dit anders moet, daarom zetten we volop in op maximale recyclage en hergebruik van computers en laptops. Wanneer je een computer laat recycleren, spaar je niet alleen het milieu tegen schadelijke stoffen, maar ook kostbare natuurlijke grondstoffen. Door computers te recycleren verminder je het aantal stortplaatsen, behoud je kostbare niet-hernieuwbare hulpbronnen en bevorder je bovendien de gezondheid van mens en milieu.

Onze aanpak

1. Ophaling

Staan er afgedankte computers bij jouw bedrijf en wil je deze laten recycleren, dan komen wij deze ophalen met onze vrachtwagen. Je kan jouw oude computers of laptops ook zelf inleveren. Naast computers, recycleren we ook andere elektronische toestellen: smartphones, servers, printers, …. Al deze toestellen kunnen samen worden opgehaald.

 

2. Selectie op hergebruik & datavernietiging

Indien de computers herbruikbaar zijn, halen we deze uit het recyclageproces. Deze toestellen worden vervolgens softwarematig uitvoerig getest en gedatawiped. Door deze toestellen te hergebruiken besparen we tot 15 keer meer CO2 dan met recyclage.

 

3. Recyclage

De laptops of computers die niet meer herbruikbaar zijn, worden gerecycleerd. Bij een gemiddelde computer kan tot 85% van het toestel gerecycleerd worden. Dat wil zeggen dat 85% van het materiaal gerecycleerd kan worden tot secundaire grondstoffen. Deze secundaire grondstoffen worden op hun beurt gebruikt om nieuwe toestellen te produceren. Je oude apparaten dienen dus als nieuwe grondstoffen (urban mining).

Wat is urban mining

En wat met de data van oude computers?

Als bedrijf is het belangrijk dat je veilig met deze data omspringt. Daarom bieden wij zowel softwarematige als mechanische datavernietiging laptops en computers aan. Zo ben je zeker dat je toestellen op een milieuvriendelijke én veilige manier verwerkt worden. Lees hier meer over onze datavernietigingsdiensten.

Klik hier voor meer informatie

Welke toestellen recycleren we nog?

Recyclage van smartphones en tabets

Smartphones en tablets

Wij recycleren jouw afgedankte smartphones en tablets op een veilige én milieuvriendelijke manier. Ontvang een recyclagevergoeding of recycleer voor de natuur!

Meer informatie
Servers recyclage

Servers

Zijn de servers bij jouw bedrijf aan vervanging toe? Out of Use kan deze op een veilige manier ophalen en verwerken. We vernietigen alle data. Ontvang tevens een recyclagevergoeding.

Meer informatie
Hergebruik Copier

Printers en kopieermachines

Wij halen jouw afgedankte printers of kopieermachines op. Hierna gaan wij voor maximale recyclage of hergebruik van deze toestellen.

Meer informatie
Recyclage andere elektrische apparatuur

Andere elektronische apparatuur

Nu nieuwe elektronische apparaten steeds goedkoper en op ruimere schaal verkrijgbaar worden, is de noodzaak om elektronisch afval, ook bekend als e-afval, te recyclen nog nooit zo belangrijk geweest.

Meer informatie

Wens je laptops of computers te laten recycleren? Contacteer ons nu!