Overslaan en naar de inhoud gaan

2600 copiers voor hergebruik dankzij SPIE

SPIE Belgium - Division ICS, onderdeel van SPIE, de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische diensten op het vlak van energie en communicatie, geeft haar oude ICT-materiaal een tweede leven. De organisatie heeft daarvoor sinds 2017 een samenwerking met het erkende recyclagebedrijf Out of Use voor het ophalen en herbestemmen of recycleren van computerhardware.

2600 copiers voor hergebruik
"In opdracht van SPIE Belgium - Division ICS (het toenmalige Systemat) haalden we maar liefst 2600 copiers op bij Europese instellingen in 32 steden van 16 Europese landen," vertelt Mark Adriaenssens, zaakvoerder van Out of Use. "We zorgden ook voor het datawipen en herbestemmen van die copiers. Alle gegevens werden verwijderd vooraleer we ze transporteerden naar ons magazijn in Beringen. Daar maakten we ze verder klaar voor hergebruik binnen Europa."

Samenwerking met Natuurpunt én Natagora
Wanneer hergebruik niet mogelijk is, zorgt Out of Use voor een correcte recyclage tot secundaire grondstoffen. "Bedrijven zoals SPIE vormen met hun MVO-beleid een mooi voorbeeld voor andere organisaties," vervolgt de zaakvoerder. "De opbrengst van de recyclage gaat naar de inzamelactie 'Recycleren voor Natuurpunt', waarmee we nieuwe bomen aanplanten in bosarme gebieden in Vlaanderen. Ook in Wallonië zijn we intussen gestart met een gelijklopende actie 'Recycler pour Natagora'."

Maatschappelijke bedrijfsvisie
Robert Dequinze, Project Manager bij SPIE Belgium - Division ICS: "Voor elke herbestemming of recyclage van elektronische datadragers, zoals pc's, laptops, gsm's of copiers, ontvangen we een certificaat dat de vernietiging van alle gegevens verzekert. Tegelijk trekken we met deze samenwerking onze maatschappelijke visie door op het vlak van circulair ondernemen. Milieubehoud vormt een wezenlijk onderdeel van ons bedrijfsplan. We stellen het milieu centraal in al onze activiteiten en hebben daar bij Out of Use de ideale partner voor gevonden!"

Spie Belgium Out of Use

Hardware schenken voor hergebruik en tonnen CO2 besparen? Lees hier meer informatie.