Overslaan en naar de inhoud gaan

[Beringen, 05/10/2023] - Out of Use, een toonaangevend bedrijf in de circulaire economie, kondigt met trots de lancering aan van een nieuw initiatief gericht op het hergebruiken van afgedankte zonnepanelen. Het project, genaamd "PV2" heeft als doel om deze panelen een tweede leven te geven en zo bij te dragen aan milieubescherming en CO2-reductie.

Image
PV2

 

Met de groeiende populariteit van zonne-energie zien we een toenemende vraag naar de vervanging van oude zonnepanelen door efficiëntere modellen. Out of Use erkent de waarde die zelfs afgedankte zonnepanelen nog kunnen hebben en heeft geïnvesteerd in gespecialiseerde testapparatuur om de levensvatbaarheid van deze panelen te beoordelen.

De herbruikbare zonnepanelen die door het testproces komen, worden zorgvuldig gereviseerd en krijgen een tweede kans om schone energie te produceren. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de panelen, maar helpt ook om de milieu-impact van de zonne-energiesector te verminderen door de productie van nieuwe panelen te beperken.

De panelen die niet geschikt zijn voor hergebruik, worden op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier gerecycled, waarbij waardevolle materialen worden teruggewonnen en verspilling wordt geminimaliseerd.

Out of Use staat bekend om haar inzet voor circulair ondernemen met name op het gebied van IT materiaal en batterijen van elektrische voertuigen, en met het PV2 initiatief zet het bedrijf haar missie voort om afval te verminderen, waarde te creëren voor haar klanten en een positieve impact op het milieu te hebben.

"Dit project illustreert onze voortdurende inspanningen om de circulaire economie verder te bevorderen," zegt Mark Adriaenssens, CEO van Out of Use. "We zijn vastbesloten om niet alleen de levensduur van IT en elektronica te verlengen, maar nu ook van zonnepanelen. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst en benadrukt ons streven om CO2-uitstoot te verminderen."

Out of Use kijkt uit naar een verdere uitrol van het PV2-project en blijft zich inzetten voor innovatie en duurzaamheid in de circulaire economie.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

 

Robbe Papen

Out of Use

011 83 23 64

robbe [at] outofuse.com

www.outofuse.be

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.