Overslaan en naar de inhoud gaan

Belfius doet mee aan week voor Europese afvalvermindering

Belfius doet hieraan mee en spoort zijn personeel aan – niet alleen deze week maar het hele jaar door – om het afval te verminderen, producten te hergebruiken en materiaal te recycleren.

Naar schatting wordt slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd of hergebruikt. En ook heel wat oude of kapotte tablets en laptops blijven ergens in een schuif liggen. Hierdoor blijven tal van waardevolle metalen en componenten ongebruikt terwijl nieuwe grondstoffen ontgonnen moeten worden.

Daarom organiseerde Belfius Bank & Verzekeringen onlangs in samenwerking met het recyclagebedrijf Out of Use uit Beringen een grootschalige inzamelactie van oude mobiles, tablets en laptops voor zijn personeel.
In totaal werden 346 toestellen opgehaald waaraan na vernietiging van alle gegevens een tweede leven gegeven werd. In ruil voor de opgehaalde apparaten zal Natuurpunt morgen 74 bomen planten in het nieuwe natuurgebied Edegemse Beekvallei. Op deze manier zal Belfius – naast een tachtigtal andere ondernemingen – 6 hectare extra bos helpen aanleggen in Vlaanderen. Naast deze boomplantactie in Edegem diende de opbrengst van de oude laptops, tablets en gsm’s ook om 574 m2 extra natuurgebied voor Natagora in Wallonië te verwerven om zo de biodiversiteit in het zuiden van het land te ondersteunen.

Bron: Internetgazet 

Stay up to date

Subscribe and receive our latest news in your mailbox.