Overslaan en naar de inhoud gaan

Dankzij de verhuis naar hun nieuwe energiezuinige kantoren kwam er bij Sopra Banking Software heel wat afgedankt IT-materiaal vrij. Samen met Out of Use zochten ze naar de meest duurzame en veilige oplossing.

Als internationale fintech-leider streeft Sopra ernaar om de impact van hun activiteiten op het milieu te minimaliseren en emissies te verminderen. Met dit in gedachten zochten ze naar een duurzame oplossing voor hun verouderd IT-materiaal: “De oplossingen die Out of Use aanbiedt, is exact waar wij naar op zoek waren. Een all-in oplossing waarin het creëren van nieuw bos het eindresultaat is. Prachtig toch?”

En het eindresultaat was er: maar liefst 7 ton e-waste verwerkt, 148.282 kg CO2 bespaard en 1.328 m² extra bos in België. “De cijfers spreken voor zichzelf, we zijn trots dat we ons materiaal een zinvolle bestemming hebben kunnen geven. Ook de samenwerking met Out of Use verliep vlekkeloos. Er was enkel lovende feedback te horen van alle partijen die betrokken waren bij het project. Een verhuis van een kantoor is op zich al een heel complexe en stressvolle periode. Een vlotte samenwerking met externe partijen is op zo’n moment goud waard, en dat is het dus ook gebleken.” aldus Laure Broddelez, HR communication and corporate responsibility officer bij Sopra Benelux.

Laure raadt daarom aan andere bedrijven hetzelfde te doen: “De elektronische apparaten die gebruikt worden om je bedrijf te runnen, raken snel verouderd. Maar dankzij Out of Use vermijd je dus onnodig afval. Daarenboven werk je mee aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Deze actie is een directe bijdrage aan SDG 12: verantwoorde consumptie en productie, alsook SDG 15: leven op het land, waarbij het beschermen, herstellen en bevorderen van het duurzaam gebruik van ecosystemen wordt nagestreefd.“

Sopra Banking Software