Overslaan en naar de inhoud gaan

"Van een probleem een opportuniteit maken, dat is wat Engie Electrabel deed bij hun recente verhuis in hartje Brussel. Dankzij de hulp van Out of Use slaagde het energiebedrijf erin om 14.000 kilogram aan e-waste te verwerken, 400 ton CO2 te besparen én meer dan 600 schermen te doneren aan het goede doel. Lees hier hoe deze duurzame samenwerking tot stand kwam."

Hoe het allemaal begon

Eind 2022 moest Engie Electrabel verhuizen uit een van hun kantoorgebouwen. Dit betekende dat er 13 verdiepingen vol met IT-apparatuur moesten worden ontruimd. In plaats van deze apparaten weg te gooien, besloot Engie Electrabel om ze te laten verwijderen en verwerken door Out of Use, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het hergebruiken en recycleren van elektronisch afval.

Het belang van verantwoord ondernemen

Door Out of Use in te schakelen, toonde Engie Electrabel haar engagement voor duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. Out of Use zorgde ervoor dat alle apparaten veilig en verantwoord werden ontmanteld en verwijderd. Dit betekende niet alleen dat Engie Electrabel haar steen bijdroeg aan het milieu, maar ook dat het bedrijf voldeed aan de wettelijke verplichtingen voor het verwerken van elektronisch afval.

“Ik zou 'Out of Use' absoluut aanbevelen aan iedereen die deze diensten nodig heeft! Zelf ben ik zeer tevreden over zowel de reactietijden (snel) als de teams ter plaatse. Ze zijn zeer professioneel en flexibel naargelang de evolutie van de aanvragen.”

De impact op het milieu en onze samenleving

Dankzij de efficiënte en milieuvriendelijke aanpak van Out of Use kon Engie Electrabel meer dan 14.000 kg e-waste recupereren. Maar dat is nog niet alles. Engie Electrabel besloot om 624 beeldschermen en 58 desktops te doneren aan @Circular.Brussels, een vzw gelieerd aan Out of Use met als doel om de digitale kloof te dichten in België. Door de monitoren aan Circular.Brussels te schenken draagt Engie actief en rechtstreeks bij aan een meer inclusieve samenleving. Daarnaast wordt dankzij de levensduurverlening van deze toestellen meer dan 400.000 kg CO2 (!) bespaard.

“Wij zijn heel tevreden met deze resultaten. Ik wil Out of Use graag bedanken voor hun professionalisme en flexibiliteit, het was echt een plezier om met hen te werken. Het was niet de eerste keer, en zal niet de laatste zijn.”

De voordelen van samenwerking

Dit project is een uitstekend voorbeeld van hoe bedrijven kunnen samenwerken om milieuduurzaamheid te bevorderen en elektronisch afval te verminderen. Door ervoor te kiezen gebruikte IT-apparaten te doneren in plaats van ze weg te gooien, kunnen bedrijven een aanzienlijke positieve impact op het milieu hebben en de circulaire economie helpen bevorderen.

Engie
Engie ontruiming
Engie ontruiming