Skip to main content

Waarom elektrische en elektronische apparaten recycleren?

1. Schoner milieu

Recyclage van elektronisch afval bespaart ruimte op de stortplaatsen en voorkomt milieuvervuiling door giftige stoffen. Recycling vermindert ook de behoefte aan stortplaatsen. Je bespaart ook tonnen CO2 wanneer je elektrische toestellen recycleert. Doe de test met onze CO2-calculator.

2. Recycling is goed voor de economie

Goederen gemaakt van gerecycleerde materialen gebruiken minder water, veroorzaken minder vervuiling en verbruiken minder energie. Recyclage verlaagt ook de productiekosten van goederen doordat onderdelen niet helemaal opnieuw hoeven te worden gemaakt.

3. Hergebruik van grondstoffen

Elektronica bevat veel onderdelen die soms zonder enige bewerking opnieuw kunnen worden gebruikt, waardoor grondstoffen en energie worden bespaard die nodig zijn voor de eerste fabricage. 

Welke toestellen recycleren wij?

Naast computers, laptops, smartphones, tablets, printers en servers recycleren wij ook: monitoren, kleiner IT-materiaal, routers, switches, groot witgoed, huishoudelijke toestellen, professionele koelinstallaties, medische elektrische apparaten, batterijen, toners en inkt cartridges, elektrische kabels en snoeren.

Elektronisch afval voor recyclage?

Welk IT-materiaal recycleren wij?

Recyclage computers en laptops

Computers en laptops

Wij zorgen voor een snelle ophaling, recyclage en datavernietiging van oude computers en laptops. Bespaar CO2 en ontvang een recyclagevergoeding! ;)

Meer informatie
Recyclage van smartphones en tabets

Smartphones en tablets

Wij recycleren jouw afgedankte smartphones en tablets op een veilige én milieuvriendelijke manier. Ontvang een recyclagevergoeding of recycleer voor de natuur!

Meer informatie
Recyclage server

Servers

Zijn de servers bij jouw bedrijf aan vervanging toe? Out of Use kan deze op een veilige manier ophalen en verwerken. We vernietigen alle data. Ontvang tevens een recyclagevergoeding.

Meer informatie
Hergebruik Copier

Printers en kopieermachines

Wij halen jouw afgedankte printers of kopieermachines op. Hierna gaan wij voor maximale recyclage of hergebruik van deze toestellen.

Meer informatie

Jouw afgedankte elektrische toestellen laten recycleren? Contacteer ons nu!