Skip to main content

Waarom printers en kopieermachines recycleren?

Printers, kopieermachines, multifunctionals zijn veelal erg grote toestellen die veel plaats innemen. Wanneer zo een toestel afgedankt wordt, is het een erg lastige zaak om deze kwijt te geraken. Het toestel een tweede leven geven of recycleren is dan de beste optie. Hoewel alle kopieerapparaten kunnen worden gerecycleerd, is dit een tijdrovend proces. Elke machine moet met de hand uit elkaar worden gehaald en gescheiden in zijn composietkunststoffen, legeringen en glas. Out of Use kan je hierin bijstaan.

Onze aanpak

1. Ophaling

Staan er afgedankte printers, kopieermachines of multifunctionals bij jouw bedrijf en wil je deze laten recycleren, dan komen wij deze ophalen met onze vrachtwagen. Naast printers, kopieermachines en multifunctionals, recycleren we ook andere elektronische toestellen: smartphones, servers, computers, …. Al deze toestellen kunnen samen worden opgehaald.

 

2. Selectie op hergebruik & datavernietiging

Indien de kopieermachines of printers herbruikbaar zijn, halen we deze uit het recyclageproces. Deze toestellen worden vervolgens uitvoerig getest en gedatawiped. Door deze toestellen te hergebruiken besparen we tot 15 keer meer CO2 dan met recyclage.

 

3. Recyclage

De printers, kopieermachines of multifunctionals die niet meer herbruikbaar zijn, worden gerecycleerd. Bij een gemiddelde printer kan tot 75% van het toestel gerecycleerd worden. Dat wil zeggen dat 75% van het materiaal gerecycleerd kan worden tot secundaire grondstoffen. Deze secundaire grondstoffen worden op hun beurt gebruikt om nieuwe toestellen te produceren. Je oude apparaten dienen dus als nieuwe grondstoffen (urban mining).

Wat is urban mining

Welke toestellen recycleren we nog?

Recyclage computers en laptops

Computers en laptops

Wij zorgen voor een snelle ophaling, recyclage en datavernietiging van oude computers en laptops. Bespaar CO2 en ontvang een recyclagevergoeding! ;)

Meer informatie
Recyclage van smartphones en tabets

Smartphones en tablets

Wij recycleren jouw afgedankte smartphones en tablets op een veilige én milieuvriendelijke manier. Ontvang een recyclagevergoeding of recycleer voor de natuur!

Meer informatie
Servers recyclage

Servers

Zijn de servers bij jouw bedrijf aan vervanging toe? Out of Use kan deze op een veilige manier ophalen en verwerken. We vernietigen alle data. Ontvang tevens een recyclagevergoeding.

Meer informatie
Recyclage andere elektrische apparatuur

Ander elektronisch materiaal

Nu nieuwe elektronische apparaten steeds goedkoper en op ruimere schaal verkrijgbaar worden, is de noodzaak om elektronisch afval, ook bekend als e-afval, te recyclen nog nooit zo belangrijk geweest.

Meer informatie

Een kopieermachine door ons laten ophalen? Contacteer ons nu!