Aller au contenu principal

Veilige ophaling van afgedankte IT

Focus op duurzaamheid & certificaat van vernietiging

Out of Use is gespecialiseerd in de recyclage en hergebruik van IT materiaal zoals laptops, servers, smartphones, tablets ... Wij helpen bedrijven en organisaties om maximale waarde uit hun afgedankte IT-toestellen te halen. 

 

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in softwarematige en mechanische datavernietiging van alle datadragers. Hierbij voorzien wij een datavernietigingscertificaat als bewijs. 

 

Out of Use staat garant voor een milieuvriendelijke en veilige verwerking.

Kies voor een veilige verwerking van je afgedankte IT
Een volledige ontzorging dankzij een snelle, complete én veilige verwerking

Laptops, pc's, servers, ...

Wij helpen je verder!

Wij halen jouw afgedankte toestellen op, zorgen voor een keurige verwerking en vernietigen alle data. We hebben milieuvriendelijke en betrouwbare oplossingen voor al je apparaten. Ontvang tevens een vergoeding voor het ingeleverde materiaal.

 

1. Ophaling

Wij halen alle afgedankte toestellen netjes op. Ophalingen kunnen in heel België! (en zelfs in onze buurlanden)
Zelf leveren is ook mogelijk. ;)

2. Verwerking

In ons magazijn verwerken wij alle toestellen en trachten we de maximale waarde uit de afgedankte apparaten te halen.

4. Datavernietigingscertificaat

Na de verwerking ontvang je een datavernietigingscertificaat als bewijs van vernietiging. De serienummers van de toestellen kunnen worden vermeld.

Die vergoeding, hoe werkt dat nu juist?

Natuur

Een vergoeding voor de natuur

Kies voor een vergoeding voor de natuur. Zo leveren laptops, computers, servers, smartphones, tablets en harde schijven extra bosgrond op in België. In samenwerking met Natuurpunt en Natagora zorgen wij voor een uitbreiding van de Belgische natuur.

Meer informatie graag!
OOU truck

Een vergoeding voor uw bedrijf

Zijn de afgedankte toestellen nog recent? Bezorg ons dan een lijst en wij doen een gepast bod. Ontvang ook nog een recyclagevergoeding voor oude/defecte toestellen. Wij zorgen voor een spoedige ophaling.

Ontvang een recyclagevergoeding

Afgedankte IT-toestellen op de werkvloer?

Neem snel contact op en we helpen je graag verder. ;)

Welke toestellen wens je aan te bieden voor recyclage / hergebruik?

We werken samen met Out of Use voor meerdere opdrachten inzake hergebruik en recycling, zoals de ontmanteling van taperobots, vernietiging van harde schijven, enz. Voor elke datavernietiging ontvangen we een certificaat van Out of Use dat de vernietiging van alle aanwezige data garandeert. Dit is cruciaal voor de naleving van de nieuwe privacywetgeving GDPR (General Data Protection Regulation). De samenwerking met Out of Use ondersteunt onze sociale visie op het gebied van circulair ondernemerschap. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van het bedrijfsplan hier bij Simac.

Omdat we alle risico’s wilden uitsluiten, kozen we voor een datavernietiging in ons datacenter. De harde schijven werden door de shredder fijngemalen tot kleine stukjes van maximum 300 vierkante millimeter en de datatapes werden gedegaussed met een magnetisch veld van 10000 Gauss. Out Of Use kwam hiervoor enkele dagen ter plaatse zodat we getuige konden zijn van de vernietiging. De serienummers werden geregistreerd om vervolgens op een vernietigingscertificaat vermeld te worden. Dit maakt dat we steeds een geldig bewijs van de datavernietiging kunnen voorleggen.

We vernietigen ook losse harde schijven en SSD's

We bieden verschillende mogelijkheden op vlak van datavernietiging van harde schijven: shredden, degaussing, perforeren, datawipen, … Al deze processen zijn veilig en 100% GDPR-conform.

Hoe doen we dit?

Wens je meer informatie over onze diensten? Contacteer ons en we komen binnen de 24u bij jou terug.