Aller au contenu principal

Waarom servers recycleren?

Veilig servers recycleren is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Servers bestaan, net als andere vormen van elektronisch afval, uit onderdelen die toxische materialen bevatten. Giftige materialen in servers zijn onder meer beryllium, cadmium lood en kwik en broomhoudende vlamvertragers. Daarnaast is er een hele hoop data die moet worden vernietigd. Daarom is het belangrijk dat je voor het afdanken van oude servers een betrouwbare partij inschakelt.

Onze aanpak

1. Ophaling

Zijn de servers bij jouw bedrijf aan vervanging toe? Out of Use kan deze op een veilige manier ophalen. Onze demontageteam kan ook je serverroom mee helpen demonteren. Naast servers recycleren we ook andere elektronische toestellen: laptops, desktops, printers, …. Al deze toestellen kunnen samen worden opgehaald.

 

2. Selectie op hergebruik & datavernietiging

Indien de servers herbruikbaar zijn, halen we deze uit het recyclageproces. Door deze toestellen te hergebruiken besparen we tot 15 keer meer CO2 dan met recyclage. De schijven worden mechanisch of softwarematig vernietigd, deze keuze is aan de klant. Hierna wordt een datavernietigingscertificaat opgemaakt. (lees meer onderaan)

 

3. Recyclage

De servers die niet meer herbruikbaar zijn, worden gerecycleerd. Bij een server kan tot 78% van het toestel gerecycleerd worden. Dat wil zeggen 78% van het materiaal gerecycleerd kan worden tot secundaire grondstoffen. Deze secundaire grondstoffen worden op hun beurt gebruikt om nieuwe toestellen te produceren. (urban mining)

Wat is urban mining

En wat met de data van de harde schijven?

Als bedrijf is het belangrijk dat je veilig met data omspringt. Daarom bieden wij ook datavernietiging van harde schijven aan, softwarematig en mechanisch. Zo ben je zeker dat je data veilig en milieuvriendelijk vernietigd is. We vernietigen alle harde schijven (HDD of SSD), de overgebleven fracties worden gerecycleerd. 

Meer informatie

Welke toestellen recycleren we nog?

Recyclage computers en laptops

Computers en laptops

Wij zorgen voor een snelle ophaling, recyclage en datavernietiging van oude computers en laptops. Bespaar CO2 en ontvang een recyclagevergoeding! ;)

Meer informatie
Recyclage van smartphones en tabets

Smartphones en tablets

Wij recycleren jouw afgedankte smartphones en tablets op een veilige én milieuvriendelijke manier. Ontvang een recyclagevergoeding of recycleer voor de natuur!

Meer informatie
Hergebruik Copier

Printers en kopieermachines

Wij halen jouw afgedankte printers of kopieermachines op. Hierna gaan wij voor maximale recyclage of hergebruik van deze toestellen

Meer informatie
Recyclage andere elektrische apparatuur

Andere elektronische apparatuur

Nu nieuwe elektronische apparaten steeds goedkoper en op ruimere schaal verkrijgbaar worden, is de noodzaak om elektronisch afval, ook bekend als e-afval, te recyclen nog nooit zo belangrijk geweest.

Meer informatie

Servers recycleren? Wij helpen je graag verder!