Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzame held 

Onze missie en visie is gebaseerd op het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Wij doen bij wijze van spreken in duurzaamheid. De stad Beringen benoemde ons tot één van hun duurzame helden. Deze erkenning stellen we erg op prijs. 

Met onze recycling zetten we in op het behouden van waardevolle grondstoffen. Ons hergebruik is de uitblinker op vlak van duurzaamheid. Door producten een tweede leven te geven dragen we bij aan het waarde behoud van deze producten en zetten we in op circulaire economie. Momenteel zitten we aan 30% hergebruik, onze ambitie is om dit percentage nog te laten groeien.

Laptops voor kwetsbaren

De Covid-19-crisis toonde aan dat heel wat kinderen, jongeren en volwassenen geen pc of laptop ter beschikking hebben. De computer kreeg een belangrijke rol in het behouden van sociale contacten of het volgen van lessen. Samen met onze klanten zetten we ons in voor deze kwetsbare groepen en voorzien we hen van een digitale infrastructuur. Onze taak is om de gedoneerde laptops, afkomstig van organisaties opnieuw gebruiksklaar te maken. Niet alleen door corona, maar in het algemeen is het belangrijk dat de digitale kloof in België wordt verkleind. Daarom hebben we hiervoor een vzw opgericht in Brussel, genaamd Circular.Brussels. 

Zo dragen we bij aan een duurzame samenleving en meer specifiek SDG 10 – ongelijkheid verminderen.

Klimaatactie 

Wij hebben ook enkele andere projecten waarmee we inzetten op een aantal SDG’s waaronder de samenwerkingen met Natuurpunt en Natagora. Onze klanten kunnen kiezen om hun pc, laptop, server of herbruikbare smartphone te schenken aan Natuurpunt of Natagora en daarmee wordt er nieuwe bosgrond of natuurreservaat aangekocht. Op die manier zetten in op CO2 reductie en biodiversiteit. SDG 15 en 13 kunnen hier aan gekoppeld worden.

Sociale tewerkstelling

Vervolgens is ‘eerlijk werk en economische groei’ ook een pijler binnen ons bedrijf. Wij zetten in op sociale tewerkstellingen en bieden kansen aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We geven werk aan 13 maatwerkbedrijven. Ook intern zetten we hier op in. Zo hebben we enkele anderstaligen in dienst die bij ons de vaardigheden leren maar gaandeweg ook de taal. En hebben we regelmatig stagairs van MFC Sint-Ferdinand in Lummen.