Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
Oplossingen voor automatie

Recycleren van airbags en gordelspanners

Het gebeurt geregeld dat omwille van uiteenlopende redenen airbags en gordelspanners dienen gerecycleerd te worden. Doordat deze producten uitgerust zijn met ontstekingsmechanismen, is er voorzichtigheid geboden met de verwerking van deze materialen. Zo dient het transport van deze materialen te gebeuren volgens de geldende ADR-wetgeving, daar dit beschouwd dient te worden als ‘gevaarlijk materiaal’.

Out of Use is volledig vergund voor dergelijke ADR-transporten en heeft al verschillende jaren ervaring met het keurig verwerken van verscheidene types airbags en gordelspanners. Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor meer informatie via dit formulier.

Ophaling en verwerking van alle elektrische componenten

Auto's bestaan tegenwoordig uit heel wat elektronische componenten: kabelbomen, LCD-schermen, elektronische modules, relais, elektrische motoren, ... Al deze componenten bestaan uit fracties die mogelijks gerecycleerd worden tot secundaire grondstoffen. Out of Use verwerkt deze componenten op een milieuvriendelijke manier.

Een tweede leven voor batterijen van elektrische voertuigen

Het aantal elektrische voertuigen op onze wegen neemt elke dag toe. Maar wat gebeurt er met deze voertuigen en hun respectievelijke batterij wanneer deze ‘end-of-life’ zijn? Wanneer het elektrisch voertuig zijn laatste rit gereden heeft, hoeft dit niet het einde van de rit te zijn voor de elektrische batterij. Deze kan namelijk nog dienen voor andere doeleinden, met name als energieopslagsysteem.

Het maken van energieopslagsystemen uit ‘oude’ batterijen van elektrische voertuigen is de kern business van ons dochterbedrijf ‘Watt4Ever’. Watt4Ever werd opgericht door een samenwerkingsverband van gerenommeerde partners: Febelauto, Eco-lithium, Revolta, Shence management en Out of Use. Het doel is tweeërlei: enerzijds een oplossing aanreiken voor elektrische batterijen, en anderzijds ondernemingen een regionale, duurzame, en winstgevende oplossing voor hun energiebehoeften aanbieden.

Out of Use staat in dit verhaal in voor de ophaling en het testen van deze batterijen van elektrische voertuigen (‘EV’s’). Dit voor niet minder dan 44 autofabrikanten in België. De batterijen worden allereerst volgens strikte veiligheidsnormen en conform de heersende ADR-wetgeving opgehaald. Vervolgens worden deze batterijen met de grootste zorgvuldigheid behandeld en getest op hun herbruikbaarheid.

De niet-herbruikbare batterijen worden uitgesorteerd en gerecycleerd voor secundaire grondstofwinning. De batterijen en modules die wel herbruikbaar zijn, worden aan Watt4Ever bezorgd waar ze worden omgevormd tot nieuwe energieopslagsystemen.

Battsafe: Brandveilig opslagsysteem voor Lithium-ion batterijen

Daarnaast bieden we ook een brandvrij opslagsysteem aan waarin Lithium batterijen op een veilige manier kunnen worden opgeslagen. Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

***Bedrijfsbranding op de container is mogelijk***

Overtuigd of wens je meer informatie?