Overslaan en naar de inhoud gaan

20 nieuwe bomen voor vzw Industrie Mechelen Noord

Op 3 en 4 mei 2016 organiseerde VZW Industrie Mechelen Noord en zijn parkmanager Quares samen met Out of Use NV een inzameling van afgedankte elektrische en elektronische toestellen op het bedrijvenpark. De actie was een groot succes: 19 bedrijven deden een opkuis en schonken hun oude laptops, PC’s en gsm’s ten voordele van Natuurpunt. Met als resultaat dat er 20 nieuwe bomen geplant kunnen worden voor het project ‘Bos voor Iedereen’.

Vlaanderen is met een bebossingsgraad van amper 11% de bosarmste regio in Europa. Nieuw aangeplante bossen zorgen voor het duurzaam absorberen van CO2 en bieden een fijnere leefomgeving in de drukke stadskernen. We zijn dus maar al te blij dat we met deze actie de natuur een handje kunnen toesteken.

De actie werd zeer positief geëvalueerd door de deelnemende bedrijven. Enkele getuigenissen:

Andy Verdoodt, Eurocircuits: “De ophaling is vlot verlopen en kwam voor ons als geroepen. Vaak verzameld zich een hoop oude elektronica rommel en het is leuk om op deze manier op een verantwoorde manier ervan af te geraken.”

Stéphane Van Hoof, Vistalink: “Voor ons is dit zeker een zeer nuttige actie geweest. Bij herhaling nemen wij graag terug deel.”

Kurt De Meester, Munters Belgium: “De ophaling werd op een vriendelijke, professionele en correcte manier afgehandeld!”