Overslaan en naar de inhoud gaan

Behaal ESG-doelen

met uw ongebruikte IT-hardware

Al 15 jaar pionier in sustainability

Out of Use ondersteunt bedrijven in het behalen van hun ESG-doelstellingen door een holistische, circulaire aanpak van alle ongebruikte IT-materialen. Dankzij innovatieve oplossingen voor het hergebruik, recyclage en veilige verwijdering van IT-apparatuur, draagt Out of Use bij aan een substantiële vermindering van de ecologische voetafdruk van bedrijven, terwijl het tevens de ontwikkeling van een meer circulaire economie bevordert.

 

Met een bewezen staat van dienst en een diepgewortelde toewijding aan duurzaamheid, is Out of Use een voorbeeld van best practices op het gebied van duurzaam bedrijfsbeheer.

 

 

 

 

ING België & Out of Use halen topresultaten

Sinds 2023 is Out of Use de vaste partner van ING België en zoeken we een duurzame oplossing voor al hun ongebruikte IT-toestellen.


Daarnaast kochten meer dan 500 ING-werknemers een refurbished ING toestel terug voor privégebruik via Back in Use. Dankzij deze samenwerking en dit initiatief positioneert ING zich als absolute pionier in de circulaire economie.

Download het ING 2023 jaarrapport

De impact van ING België:

m² extra natuur gecreëerd

42.300

ton CO2 bespaard

2.041
Hoe deden we dit?

Onze werkwijze:

1. Visie delen

Na het uitwisselen van onze visies hebben we specifieke overeenkomsten en Service Level Agreements (SLA's) ontwikkeld om een optimale ontzorging en waardeoptimalisatie van ongebruikt IT-materiaal van ING te verzekeren.

2. Structurele samenwerking

Out of Use verzorgt het gehele traject van ophaling, verwerking en datavernietiging van alle materialen. Onze focus ligt hierbij op het maximaliseren van hergebruik en het realiseren van maximale CO2-besparingen voor ING.

3. Rapportering

Out of Use doet een uitgebreide rapportering. Dit omvat onder meer rapporten over de CO2-uitstoot en het proces van datavernietiging. 

4. Cafetariaplan werknemers

Alle ING-werknemers van ING hebben de mogelijkheid om gereviseerde toestellen voor privégebruik aan te schaffen via de duurzame webshop Back in Use. Out of Use staat garant voor de klantenservice en biedt garantie op alle aangekochte producten.

 

 

Laat ons u ook bijstaan in het bereiken van uw ESG-doelen

Neem nu de eerste stap en vraag ons advies

 

 

Contacteer onze duurzaamheidsexperts

Neem contact op